Hlavní obsah

Boleslav byla lepší, musíme být příště jiný mančaft, zní z Chomutova

CHOMUTOV

V hledišti chomutovského zimního stadiónu to mělo vypadat stejně hrozivě jako při zápasech play-off v Liberci. Fanoušci rovněž vyfasovali bílá trička a měli ve třetím utkání baráže vytvořit elektrizující atmosféru, která by hráčům Mladé Boleslavi naháněla husí kůži. Jenže to nakonec dopadlo trochu jinak - tribuny sice byly plné bílých triček, ale jejich držitelé nakonec odcházeli smutní. Chomutov nenavázal na výkony z play-off první ligy, kdy vyhrál všech osm domácích utkání.

Foto: Vladimír Borgula

Hokejisté Chomutova

Článek

„Nemyslím si ale, že by naše hráče najednou domácí prostředí svazovalo,“ zamyslel se po utkání trenér Chomutova Radim Rulík. „My jsme zkrátka nehráli tak jako v předchozích zápasech, to rozhodlo. Prohráli jsme zaslouženě, soupeř byl tentokrát lepší,“ uznal.

Domácí „piráti“ měli v úmyslu na soupeře hned od začátku vlétnout, jenže to se naopak podařilo jejich soupeři. Už po 97 vteřinách zápasu skóroval Michal Macho, ve třetí minutě pak při vlastním oslabení ujížděl do další velké šance Daniel Boháč. Sice nedal, ale boleslavští svého soupeře evidentně zaskočili. „Škoda, že se nepodařilo využít i tuhle šanci, mohli jsme odskočit na rozdíl dvou branek,“ litoval po zápase mladoboleslavský obránce Miroslav Duben.

V "bílém pekle" se Chomutov usmažil sám

Zkušený bek se atmosféry v Chomutově zesílené nově o tzv. „bílé peklo“ v hledišti ani trochu neobával. „Prostředí bylo pěkné a bouřlivé, ale jde přece jen o fandění, neměli jsme z toho obavy. Na to máme moc zkušených hráčů, aby se z toho rozklepali. Hokej se hraje na ledě a ne v hledišti,“ usmíval se Duben v rozhovoru pro Sport.cz. „Po dlouhé době jsme začali opravdu aktivně a vydrželi u toho celých 60 minut.“

Velká očekávání od svých fanoušků spíše svazovalo nohy domácím hráčům. „Možná to na nás dolehlo. Byli jsme ze začátku takoví nervózní a zakřiknutí,“ vykládal útočník David Hruška. „Trochu to připomnělo první zápas série v Boleslavi, kdy jsme začali podobně. Musíme se z toho poučit," dodal další forvard Milan Kraft.

"Boleslavští byli v těch předchozích zápasech zpočátku pasivní, tak jsme s tím asi počítali zase. Jenže na nás najednou vlétli, což nás překvapilo,“ pokračoval Hruška, jenž ještě v první třetině vyrovnal.

Hruška: Vyspíme se a musíme být jiný mančaft

Kraft dostal Chomutov dokonce ve druhé třetině do vedení, jenže pak domácí dvakrát inkasovali a brankáře Marka Schwarze už znovu překonat nedokázali. "Hodně mu to ale usnadňujeme, chce to chodit víc do branky a clonit před ním," myslí si Kraft.  „Za stavu 2:1 jsme udělali několik chyb a to asi rozhodlo. Boleslav byla hladovější po vítězství a nakonec si ho zasloužila,“ uznal Hruška.

Teď doufá, že to jeho tým nijak nepoznamená. "Poprvé jsme doma prohráli, ale možná nás to může nakopnout. Vyspíme se z toho a ve čtvrtek musíme být úplně jiný mančaft a vyhrát," tvrdí Hruška odhodlaně. "Já věřím, že ta porážka s námi nijak nezacloumá, půjdeme do dalšího zápasu s čistou hlavou a předvedeme úplně jiný výkon. A vyhrajeme, nic jného nám nezbývá," přidal se brankář Miroslav Hanuljak.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec