Hlavní obsah

V první lize byli za hvězdy, Mladou Boleslav ale Hruška a spol. neděsí

CHOMUTOV

David Hruška, Milan Kraft, Radek Duda nebo Zdeněk Skořepa... Tihle borci už během své hokejové kariéry zažili mistrovské tituly, angažmá v zámoří, i zápasy v národním týmu. Chomutov si tyto protřelé „žoldáky“ postupně najal na jednoznačnou misi - dostat severočeský klub do nejvyšší soutěže. V první lize tahle jména budila u soupeřů velký respekt, Mladé Boleslavi takový strach nenahání.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský David Hruška (vlevo) se snaží zastavit Borise Žabku z Mladé Boleslavi.

Článek

Kraft hrával v NHL i po boku Jaromíra Jágra, Duda i Skořepa mají zkušenosti z působení v reprezentačním týmu, Hruška zase přišel do týmu jako nejlepší střelec extraligy. V základní části letošního ročníku 1. ligy i play-off Duda ovládl bodování, všem se bodově daří i v baráži.

„Chomutov má výborný kádr,  třičtvrtě mužstva je prakticky z extraligy,“ uznale tvrdí další extraligový harcovník Miroslav Duben, jenž v letošní sezóně obléká mladoboleslavský dres. „Hodně práce odvádí také Milan Procházka,“ připomíná zkušený obránce bývalého spoluhráče, jenž byl loni důležitým článkem Karlových Varů při cestě za historickým titulem. „Ale u nich hraje i třetí, čtvrtá lajna výborně, pořád je třeba být v pozoru,“ myslí si Duben.

Známá jména jej k nějaké zvýšené péči v obranném pásmu nemotivují. „Já se starám hlavně o svůj výkon, soupeře zase tolik nesleduju. Nikdy jsem se na ty lepší hráče nesoustředil víc, než na jiné,“ pokračuje Duben.  Ani s proslulým provokatérem Dudou si zatím moc nepopovídal. "Zatím jsme se do nějakých velkých slovních výměn nepustili," usmíval se v rozhovoru pro Sport.cz.

Zároveň jeden z nejzkušenějších beků Mladé Boleslavi odmítá ve střežení známých jmen dělat mentora mladším spoluhráčům v obraně. „Kluci od nás už taky za poslední dva roky v extralize poznali řadu kvalitních hráčů, tak vědí o čem to je. A Chomutov je v podstatě sestaven jako další extraligové mužstvo,“ tvrdí Duben.

Žádné zvláštní pozornosti se hvězdám Chomutova nedostává ani od brankáře Mladé Boleslavi Marka Schwarze. „Samozřejmě jsou to kvalitní hráči, ale já se nikdy na konkrétní hráče speciálně nepřipravoval,“ odmítá zařazení do škatulky brankářů, kteří mají v hlavě menší databázi útočníků a přesně vědí, jak dokáže který z nich zakončit. „Ne ne, tohle jsem nikdy nedělal, nijak zvlášť ostatní nesleduju,“ usmívá se Schwarz.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články