Hlavní obsah

Boleslav ukázala sílu, pochvaloval si při odjezdu z Chomutova kouč Tlačil

Jediná výhra dělí hokejisty Mladé Boleslavi od uhájení extraligové příslušnosti. Ve čtvrtek totiž zvládli i druhý barážový duel na chomutovském ledě a v sérii vedou již 3:1. Záchranu mezi extraligovou elitou tak mohou Boleslavští potvrdit v neděli před domácími fandy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Brzy jsme prohrávali, ale mužstvo znovu ukázalo sílu. Dvoubrankový náskok byl satisfakcí za odvedenou práci. V hektickém finiši jsme si vítězství pohlídali,“ hodnotil mladoboleslavský trenér Jan Tlačil.

Brankář Marek Schwarz za stavu 4:2 pro hosty chytil v čase 58:12 Skořepovi trestné střílení za Jindrovo úmyslné posunutí branky. „Skořepa se snažil klasicky vystřelit mezi nohy. Kdyby to přesně trefil, asi bych nestačil zareagovat. Naštěstí poslal puk jen do mojí hokejky,“ líčil gólman, který pak 53 vteřin před koncem inkasoval třetí gól při power-play Chomutova šesti proti třem. „Těžko jsem s tím mohl něco dělat. Ale už jsme to ubránili a splnilo se mi tajné přání dvakrát v řadě venku vyhrát,“ usmál se Schwarz.

Chomutovský kapitán Zdeněk Skořepa si posteskl: „Škoda, že jsme dostali třetí gól tři vteřiny před koncem druhé třetiny. A mrzí mě neproměněné trestné střílení. Naše snížení na přišlo už pozdě. Dvě domácí porážky nám notně zkomplikovaly plány na postup.“

Reklama

Související témata: