Hlavní obsah

Starý věří, že si finále užije, i když už nemůže hrát

Pouze v roli diváka se zúčastní finálové bitvy o mistrovský titul v hokejové extralize pardubický útočník Jan Starý. Přestože v play-off patřil k hlavním oporám týmu a vstřelil pět branek v osmi utkáních, ve finále nenastoupí. Na vině je zraněné zápěstí, s nímž musel na operaci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost pardubických hráčů Jana Starého, Jana Koláře a Petra Koukala.

Článek

Se zapojením do finálových bojů se musel čtyřiadvacetiletý útočník rozloučit, ale na boj o titul se přesto moc těší, byť ho absolvuje jen v roli diváka. "Těším se hodně a jsem rád, že jsme postoupili. Věřím, že si to teď budeme už jen užívat a já zvlášť. I když se na kluky budu jen dívat s takovou tou hořkostí, že si nebudu moci zahrát, protože jsem se na to celou sezonu moc těšil," řekl Starý novinářům na dnešním tréninku.

Za spoluhráči se přišel podívat s rukou v šátku. "Dneska je to první den, co mě ruka netrápí, a doufám, že operace proběhla v pořádku. Snad se to bude rychle hojit," poznamenal Starý, který se zranil v třetím semifinálovém souboji na ledě Liberce.

Bude prý ještě nervóznější, než kdyby mohl nastoupit. "Bohužel to budu jen sledovat," litoval Starý a dodal, že ho přitom jistě budou hodně svrbět ruce. "To určitě a asi nejen ruce, ale celé tělo. Budu to prožívat úplně z jiné stránky a netuším, jak na to budu psychicky připraven - jen se dívat na kluky. Určitě jim však budu moc fandit," uvedl Starý.

Při tipu na vítěze vcelku pochopitelně věří svým spoluhráčům, že boj o titul dotáhnou do vítězného konce. Paradoxně by si však přál, aby se série oproti té semifinálové trochu protáhla a neskončila již ve čtvrtém utkání. V takovém případě by totiž měl problémy být přímo u toho.

"To bych ani nestihl rozlučku, protože když budou hrát ve Vítkovicích, tak já jedu na předělání na sádru, a tak zápasy tam nejspíš neuvidím. Leda by mě tam nějaký kamarád odvezl," vysvětlil Starý. "Možná to tak nakonec i naplánuju," doplnil.

Všem by ale přál o něco více, aby si vychutnali mistrovskou radost v domácím prostředí před pardubickým publikem. "Kdyby to vyšlo na ten pátý zápas u nás, tak bych byl rád. Ale klukům přeju hlavně vítězství, v sedmém zápase je taky výhra. U toho finále je rozhodně jedno, na kolik to bude utkání, hlavně aby se vyhrálo," uzavřel pardubický kanonýr.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice