Hlavní obsah

VIDEO: Trochu to mnou otřáslo, popsal Hašek, jak mu ve finále Treille vypíchl helmu

PARDUBICE

Několik tradičně skvělých zákroků si Dominik Hašek schoval i na extraligové finále s Vítkovicemi, z prvního utkání si ale také odnesl škrábanec na bradě a několik odřenin. V závěru zápasu si hostující hráči už nebrali servítky a v jednom momentě dokonce brankářská legenda přišla o helmu, kterou mu hokejkou vyrazil Francouz ve službách Vítkovic Yorick Treille.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Dominik Hašek je ošetřovaný po faulu vítkovického Treilleho.

Článek

Hrála se 47. minuta prvního finále, když za stavu 3:1 pro Pardubice propadl teprve podruhé puk za domácího gólmana. Jenže těsně předtím přišel Hašek o helmu, kterou mu srazila z hlavy hokejka Treilleho přizvednutá ovšem domácím obráncem Havířem. Rozhodčí tudíž možný kontaktní gól Vítkovic neuznali.

"Co já jsem viděl, tak bych řekl, že ten gól padl už předtím, než Yorick do Hašana najel, ale od toho jsou samozřejmě rozhodčí, aby to posoudili," tvrdil po zápase obránce Vítkovic Pavel Trnka, jenž byl při dané situaci na ledě. "Podle mne Hašan udělal zákrok, padl gól, a teprve poté do něj Yorick najel," hájil svého spoluhráče.

"V žádném případě tam nešlo o úmysl. Viděl jsem to na videu a bylo jasné, že Treillemu nadzvedl hokejku obránce Pardubic," tvrdil na pozápasové tiskové konferenci asistent Vítkovic Kamil Konečný.

Jistý si nebyl ani Hašek. "Nevím, jestli tam byl úmysl nebo ne. Někdo vystřelil od modré, najednou přede mnou projeli nějací hráči, dostal jsem hokejkou do brady, a ulítla mi helma," popisoval inkriminovaný okamžik. "Byl jsem trochu otřesený, byla to docela velká rána a nečekal jsem to... Koukal jsem na puk a ani jsem neviděl, odkud najednou ta hokejka přišla," pokračoval gólman, kterému museli zašít šrám na bradě.

Mela před brankou Dominika Haška.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Krátce poté se do sebe pustili Trnka s domácím bekem Nakládalem, v dalším průběhu utkání následovalo ještě několik dalších potyček. Haška v samém závěru navíc v brankovišti atakoval Klimek. "To už byl jasný úmysl do mě zajet," myslí si Hašek. "Prohrávali a museli něco zkusit. Ale jsem rád, že se kluci k tomu postavili tak, že došlo i k vyřizování účtů. Je důležité, že když se jakémukoliv hráči něco stane, tak se za něj ti ostatní postaví," dodal.

Emoce? Přece nebudeme hrát jak leklé ryby, tvrdil Trnka

"Je taky na nás, abysme hráče do brankoviště nepouštěli a Dominika ochránili. Tohle se v play-off zkrátka děje," komentoval to s klidem útočník Pardubic Petr Sýkora. "Ve třetí třetině už bylo té tvrdé hry v našem brankovišti až příliš, už to trochu přesahovalo normální rámec," zlobil se na soupeře kouč Pardubic Václav Sýkora.

Vítkovický bek Pavel Trnka, jenž se pustil do křížku s domácím hráčem, to ale tak tragicky neviděl. "Musí to být vyhecované, od toho play-off přece je. A zvlášť finále! Kdyby obě mužstva hrála jak leklé ryby, tak nemá cenu to hrát. Já doufám, že emoce budou i ve druhém zápase, je to atraktivní i pro diváky," tvrdil.

Reklama

Související témata: