Hlavní obsah

VIDEO: Že to byla rovnocenná bitka? Pěkná kravina, běsnil Štefanka

PARDUBICE

Už v prvním finále se hokejisté Pardubic a Vítkovic několikrát pustili do ostřejších střetů a domácí Nakládal se dokonce porval s Trnkou. Také ve druhém utkání se fanoušci v pardubické ČEZ Areně dočkali bitky po zámořském vzoru, tentokrát ovšem byly pocity poněkud rozpačité. Vítkovický Juraj Štefanka se totiž snažil jen bránit úderům na hlavu od domácího Cetkovského. A po zápase byl hodně naštvaný.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Vítkovický hokejista Juraj Štefanka leží na ledě po bitce s pardubickým Jiřím Cetkovským.

Článek

„Pravidla v českém hokeji opravdu nechápu. Jeden se bije a druhý se brání, a přitom oba dostanou trest do konce utkání. Vyfasuju pět minut a do konce za to, že se vůbec nechci prát,“ vztekal se Juraj Štefanka před hloučkem novinářů u vítkovické kabiny. „Vždyť jsem od něj dost viditelně ustupoval. Až když mě začal mlátit do hlavy, tak jsem se musel nějak bránit a vykrýval jsem jeho údery,“ pokračoval.

Co se vlastně stalo? Po závaru za domácí brankou ve druhé třetině Štefanka odstrčil jednoho z hráčů Pardubic, přičemž se na něj jak „zorro mstitel“ vrhnul Jiří Cetkovský a začal do něj bušit pěstmi. Štefanka se snažil bránit, nakonec skončili oba po zápasnickém chvatu Cetkovského na ledě. „Nejdřív mě tam někdo chytil za hlavu, pak se přidal ještě další, vůbec jsem netušil, co se děje,“ popisoval slovenský forvard.

Dostali jsme pokyny neoslabovat mužstvo

„Dostali jsme od trenérů jasné pokyny neoslabovat mužstvo a nedělat blbosti, proto jsem se nechtěl prát. A to jsem ještě slyšel, že v televizi to ti dva chytráci rozebírali a mleli kraviny o tom, že šlo o rovnocennou bitku! Jak to mohla být rovnocenná bitka, když já nenaznačil jediný zákrok na hlavu?“ nebral si Štefanka servítky.

Jeho rozčarování se není co divit, už v předchozím zápase inkasoval úder do hlavy a vytrpěl si své. „V noci jsem se moc nevyspal, budil jsem se ve velkých bolestech. Až po nějakých prášcích od doktora se mi trochu ulevilo. V prvním zápase mě někdo trefil do hlavy, i když jsem byl bez puku. V NHL přitom proti takovým zákrokům bojují, ale tady je to v pořádku,“ nechápal Štefanka.

Reklama

Související témata: