Hlavní obsah

Hašek chytá jako v Naganu, rozplýval se po druhém finále Hadamczik

PARDUBICE

Nejdřív to byl Třinec, následoval Liberec, a nakonec vyšly naprázdno i Vítkovice ve finále. Už třetí mužstvo vychytal v letošním play-off nestárnoucí brankář Pardubic Dominik Hašek. „To není zásluha jenom brankáře, ale všech hráčů co jsou na ledě. Naše obrana byla neustále aktivní po celém kluzišti,“ odmítal své zásluhy muž, který prozatím ve finálové sérii kapituloval ve dvou zápasech jen jednou.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek zasahuje proti střele jednoho z vítkovických hráčů.

Článek

Hašek uznal, že ve druhém utkání měl přitom víc práce. „Vítkovice nastoupily do zápasu mnohem lépe a před mojí brankou vytvářely větší tlak,“ glosovaql druhé utkání Hašek, jenž byl spokojený s herním projevem svého týmu. „Nelíbí se mi hrát ´zanďoura´, myslím, že nejlepší obranou je útok. A kluci hráli za každého stavu aktivně. Ani při jednobrankovém náskoku jsme Vítkovicím v poslední třetině nedovolili větší šance. A těch posledních deset minut byla skvělá ukázka toho, jak hrát v obraně,“ liboval si.

Před sezónou se mu zase tolik nevěřilo, jenže i ve svých pětačtyřiceti letech Hašek předvádí famózní výkony a sklízí chválu ze všech stran. „Když se na Haška podívám, zapomenu na jeho věk... Skvěle se pohybuje a vykrývá prostor, na takového gólmana platí úplně jiná střelba. Vždyť v Naganu mu nedokázali dát góly ani věhlasnější hráči, než jaké máme v mužstvu my,“ prohlásil vítkovický kouč Alois Hadamczik.

Kvapil: Hašek? Není zas tak skvělý 

„Já se na svůj věk nedívám. Přišel jsem hrát hokej co nejlíp a vyhrávat. To se dosud daří a já se cítím velmi dobře,“ kontroval Hašek, jehož gloriolu se ale snaží hráči Vítkovic narušit. „Myslím, že není zase tak skvělý, abysme mu nedali góly," prohlásil Marek Kvapil.

"Jenže se nedostáváme do vyložených šancí a střely, které máme, se dají chytit. Nemá zase tak extra zákroky, akorát v prvním zápase chytil Ujčovi nájezd...," pokračoval vítkovický útočník. "Střílíme na Haška moc z dálky, chybí nám větší důraz. Musíme před ním více clonit a pokusit se ho v brankovišti trochu rozhodit," dodal Kvapil před kabinou Vítkovic, kde visela karikatura pardubického gólmana.

„Podle mě to, že máme nějaký problém s Haškem, vytváříte jenom vy novináři,“ vypálil Juraj Štefanka, ještě rozpálený z vyloučení do konce utkání za bitku s Cetkovským. „Myslím, že náš problém je hlavně v tom, že málo střílíme a k němu toho hrozně málo projde. Hašek v té brance ani moc práce nemá,“ vykládal slovenský forvard.

Reklama

Související témata: