Hlavní obsah

Pardubičtí chtějí hrát aktivně i v Ostravě, Vítkovice ale nechtějí další prohru

PARDUBICE/OSTRAVA

Deset vítězných zápasů v řadě mají na kontě hokejisté Pardubic a rádi by tuhle skvělou sérii prodloužili i v Ostravě, na půdě svého finálového soupeře z Vítkovic. Domácí by se ale při dalším zaváhání mohli s vidinou titulu pomalu loučit. Stejně jako na východě Čech, tak i v ostravské ČEZ Areně by mělo být na oba zápasy vyprodáno a dá se očekávat výborná divácka kulisa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Vítkovic

Článek

"V Ostravě požene domácí hráče deset tisíc diváků a oni dobře vědí, že teď musí vyhrát. Nepochybuju o tom, že mě čeká větší šrumec před brankou a víc střel," očekává pořádný nápor vítkovických střelců brankář Pardubic Dominik Hašek. "Ale i my budeme určitě hrát aktivně," slibuje.

Hašek ve druhém utkání nedovolil soupeři ani jednou skórovat a především jeho zásluhou vedou Pardubice 2:0 na zápasy. Nerad by ale na ledě Vítkovic viděl od svých spoluhráčů jen pasivní vyčkávání. "Byla by chyba, kdybychom se jen schovávali a čekali na jejich chyby. Nelíbí se mi hrát ´zanďoura´, myslím, že nejlepší obranou je útok," tvrdí jednoznačně "Dominátor".

Jeho protějšek ve vítkovické brance Jakub Štěpánek podal ve druhém zápase perfektní výkon, jenže narozdíl od Haška jednou inkasoval, takže byl před odvetami na vlastním ledě dost rozmrzelý. "Kdo by chtěl do Pardubic přijet prohrát oba zápasy? Ale odpočineme si a připravíme se na ně doma," tvrdil odhodlaně.

"Musíme hrát jako v posledním zápase a proměnit šance, v neděli jsme byli Pardubicím více než vyrovnaným soupeřem," myslí si útočník Vítkovic Marek Kvapil. "Přece jenom budeme doma a širší kluziště bude naší výhodou. Máme v týmu dobré bruslaře a toho budeme chtít využít," prohlásil.

Reklama

Související témata: