Hlavní obsah

Pardubice nebyly k zastavení ani v Ostravě, k titulu jim schází jediná výhra

OSTRAVA

Hokejisté Pardubic pokračují ve vítězném tažení i v Ostravě, třetí extraligové finále vyhráli 5:2 a dělí je jediný úspěšně zvládnutý zápas od oslav mistrovského titulu. Vítkovice se sice poprvé ve finále dostaly do vedení, jenže hosté ještě v první třetině skóre otočili a nakonec si připsali už jedenáctý vítězný zápas v play-off v řadě. Čtvrté finále je na programu ve čtvrtek opět na ostravském ledě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický Libor Pivko oslavuje vstřelenou branku ve třetím finálovém duelu na ledě Vítkovic.

Článek

Přes sto minut čekali hokejisté Vítkovic, než se jim znovu podařilo dostat puk za záda Dominika Haška. Postaral se o v páté minutě třetího finále Yorick Treille, který vypálil z otočky od pravého mantinelu a gólman Pardubic pořádně neviděl přes hradbu těl před sebou. Vzápětí ještě poslal na pardubickou branku dělovku od modré Jurečka a fanoušci Vítkovic se dostávali do varu.

Nadšení jim ale vydrželo jen čtyři minuty, než Buchtele dorazil za Štěpánka vyražený puk a srovnal. Domácí mohli odpovědět v přesilovce, kdy Haška trefil puk do masky, dotírající Svačina však nedokázal kotouč dopravit do sítě. Radovali se tak znovu hosté, když Pivko ve čtrnácté minutě dorazil vlastní střelu.

V úvodu druhé třetiny Štěpánek ustál dvě ostré rány Petra Sýkory, na druhé straně Burger už překonal Haška, jenže Cetkovský odpálil puk z brankové čáry! Ránu Kvapila z dobré střelecké pozice mezi kruhy už "Dominátor" čapl sám a poradil si i s výpadem Ujčíka po pravé straně. Těsně před koncem druhé třetiny se s pukem rozjel Píša a po přejetí modré čáry jej napálil mezi Štěpánkovy betony.

Další ránu dostali domácí hráči hned po dvou minutách třetí třetiny. Pivko vyslal při vlastním oslabení do nájezdu Sýkoru a pardubický kanonýr přidal čtvrtou branku. Šest minut před koncem Vítkovice konečně využily přesilovku, když Vrána šikovně tečoval střelu Ujčíka. Na konečných 5:2 upravil v závěru Píša trefou do prázdné branky.

ČP play-off hokejové O2 extraligy, finále:
Vítkovice Steel - Eaton Pardubice 2:5 (1:2, 0:1, 1:2)on-line
Branky a nahrávky: 5. Treille (Vrána), 54. Vrána (Ujčík, Barinka) - 9. Buchtele (Kousal, Cetkovský), 14. Pivko (Sýkora, Píša), 40. Píša (Pivko), 43. Sýkora (Pivko), 58. Píša. Rozhodčí: Hribík, Šindler - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 2:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 9496 (vyprodáno)
Vítkovice: Štěpánek - Sičák, Jurečka, Barinka, Rehák, Kuboš, Trnka, Voráček - Klimek, Burger, Selingr - Kvapil, Vrána, Treille - Szturc, Štefanka, Krenželok - Ujčík, Hruška, Svačina - Strapáč. Trenéři: Alois Hadamczik a Kamil Konečný.
Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mitchell - Kolář I, Koukal, Rákos - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Cetkovský, Kousal, Buchtele - Nahodil. Trenéři: Václav Sýkora a Jan Votruba.
Stav série: 0:2, předchozí zápasy: 1:5, 0:1.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec