Hlavní obsah

My hráli a Pardubice dávaly góly, mrzelo vítkovického brankáře Štěpánka

Jirka G. NovákSport.cz

Na začátku a především ve druhé třetině třetího finále si hokejisté Vítkovic vynutili nad svým rivalem z Pardubic velký tlak a místy jej i přehrávali. Jenže tradičně nedokázali proměňovat svoje šance. "Myslím, že jsme nehráli úplně špatně. Opticky jsme měli herně navrch. Jenže bohužel my hráli, zatímco Pardubicím tam padaly góly," řekl po středečním utkání brankář Jakub Štěpánek.

Foto: Petr Horník, Právo

Vítkovický brankář Jakub Štěpánek inkasuje branku.

Článek

Vítkovický gólman musel tentokrát lovit puk ze sítě hned čtyřikrát, nejvíc jej mrzí branka Aleše Píšy na konci druhé třetiny. Obránce Pardubic napřáhl těsně za modrou a rychlý projektil skončil v síti. "To asi rozhodlo o výsledku celého utkání. Za stavu 2:1 jsme neproměnili přesilovky, a pak takovýhle gól," mrzelo Štěpánka.

Největší hvězdě ostravského týmu je jasné, že jsou nyní Vítkovice jen krůček od propasti znamenající "jen" stříbrné extraligové medaile. "Musíme vyhrát, jinak je konec. Teď už těžko něco vymyslíme, musíme se na další zápas pořádně připravit a poučit se z chyb v tom předchozím utkání. Začíná se od nuly a můžeme vyhrát."

Štěpánek zůstává optimistou, i když ví, že proti rozjetým Pardubicím s jejich obětavou hrou bude těžké uspět. "Mají všechny pozice propracované, výborně brání, mají kvalitní útok. A navíc je vzadu Hašek, který chytá perfektně," uznává kvality svého protivníka.

Mladého následovníka slavného gólmana jen trochu rozčilují někdy přehnané reakce pardubických hráčů při sebemenším kontaktu s hráči soupeře. "Je jasné, že si chrání svého gólmana, ale někdy jsou ty jejich reakce až přehnané. Oni dělají zlé grimasy už jen co se k němu někdo přiblíží. Jenže tohle my neovlivníme, to je věc rozhodčích," myslí si Štěpánek.

Reklama

Související témata: