Hlavní obsah

Klíčové bylo, že jsme rychle odpověděli na vedoucí gól, tvrdí Pardubičtí

OSTRAVA

Poprvé od čtvrtfinále s Třincem nevstřelili hokejisté Pardubic v zápase play-off vedoucí gól, přesto dokázali dovést zápas do vítězného konce. Na ledě Vítkovic inkasovali už po čtyřech minutách, jenže už během dalších devíti minut dokázali skóre otočit ve svůj prospěch. "Strašně důležitý byl hlavně ten náš první gól, že jsme dokázali rychle odpovědět," liboval si kapitán Pardubic Petr Koukal.

Foto: Jaroslav Ožana

Pardubický Jan Buchtele (vpravo) oslavuje vyrovnávací gól ve třetím finálovém utkání na ledě Vítkovic.

Článek

"Sice jsme rychle v zápase prohrávali, ale už po několika střídáních jsme dokázali vyrovnat. To byl klíčový moment zápasu," myslí si Koukal, ale hned přidal taky sebekritiku. "První třetina se nám povedla hlavně střelecky než herně, Vítkovice nás jinak přehrávaly," uznal pardubický lídr.

"Vítkovice se dostaly hodně do tlaku především ve druhé třetině, kdy jsme jim dopřáli hodně přesilovek," vykládal další útočník Pardubic Libor Pivko, jenž se ve čtrnácté minutě postaral o obrat v zápase. "Přihrával jsem Alešovi Píšovi, on střílel, pak se puk zase odrazil ke mně, tak jsem se snažil vystřelit a zase se mi to vrátilo, tak jsem ho poslal do branky," okomentoval svůj teprve druhý střelecký úspěch v play-off.

Ve středečním zápase ale přidal ještě dvě asistence, a byl nejproduktivnějším hráčem třetího finále. "Tohle ale já neřeším. Že někdo dá góly a asistence, to je práce celého týmu," tvrdil skromně Pivko, který na konci druhé třetiny asistoval u branky Aleše Píšy a Pardubice odskočily domácím o dvě branky.

Těsně před druhou sirénou Píša sebral puk a těsně za modrou čárou jej napálil za brankáře Vítkovic Štěpánka. "Nebyla to zase tak úchvatná střela, že by ji nemohl chytit. Asi tam pořádně neviděl," uvažoval Píša po zápase. "Proletělo to přes našeho obránce a prostě mi to propadlo pod rukou. Ale stejně bych to měl chytit," vyčítal si Jakub Štěpánek.

Pardubice vedou už 3:0 na zápasy, ale snaží se zůstat v klidu a nerozptylovat se tím, že už mohou ve čtvrtek slavit titul. "Budeme se zase soustředit na další zápas. Ale zůstaneme nohama na zemi, protože ten poslední zápas je vždycky nejtěžší," tvrdí Pivko. "Ale budeme chtít zase vyhrát, tak jako každý zápas," slibuje Petr Sýkora.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice