Hlavní obsah

Pardubický Koukal: Oslavy jsou pořád ještě daleko, Vítkovice nedají kůži lacino

Už jen jedno vítězství a hokejisté Pardubic se mohou naplno věnovat oslavám mistrovského titulu. Ve finále s Vítkovicemi vedou 3:0 na zápasy a už jedenáct utkání nenašli přemožitele. "My ale žádné oslavy nechystáme. Můžeme to sice ukončit ve čtvrtek, ale taky se celá série může protáhnout na mnohem déle," varuje před unáhlenými soudy pardubický kapitán Petr Koukal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost pardubických hráčů Jana Starého, Jana Koláře a Petra Koukala.

Článek

Vaše dosavadní bilance je úžasná, v čem jste lepší než Vítkovice?

Já nechci říkat, v čem jsme lepší, my se pořád snažíme hrát svou hru. Dodržovat nějaký náš herní systém a když už se k něčemu vítkovičtí dostanou, tak nás Hašan vzadu podrží. Hrajeme obětavě a zatím nám to přináší ovoce.

Jak byste zhodnotil poslední zápas? 

Ve druhé třetině nás Vítkovice jednoznačně přehrávaly, měly spoustu šancí. My dělali hrozné chyby a byli takoví rozlítaní. Jenže oni gól nedali, zatímco nám se podařila šťastná trefa před druhou přestávkou a to rozhodlo.

Měli by si pardubičtí fanoušci připravit šampaňské už na čtvrtek večer? 

Ještě je to pořád daleko, čeká nás dalších šedesát minut hry. Vítkovice určitě ještě nic nezabalí. Ten poslední krok je vždycky hodně těžký, může to probíhat úplně jinak... Takže nic nechystáme.

V historii ale ještě žádné mužstvo z 0:3 finálovou sérii neotočilo...

Doufám, že tuhle bilanci nezlomíme. Ale čeká nás určitě těžké utkání, Vítkovice nemají co ztratit a nebudou chtít dát svou kůži lacino. Můžeme to ukončit ve čtvrtek, nebo pak v Pardubicích, ale taky se ta série může protáhnout na mnohem déle.

Jak jste si zvykli na širší ostravské kluziště?

To je hrozný, já bych to zakázal! To je prostě tragédie. Já myslím, že to absolutně neprospívá atraktivitě hokeje. V televizi to musí vypadat, že se tam ten hráč jen tak plouží. Ale tady když člověk vyhraje souboj u mantinelu, tak to má ještě deset metrů k bráně...

Reklama

Související témata: