Hlavní obsah

Hašek: O pokračování kariéry se teprve rozhodnu, třeba i kvůli reprezentaci

Před sezónou mu hodně lidí nevěřilo a možná mu to ani nepřálo, ale Dominik Hašek to dokázal. V pětačtyřiceti letech se vrátil do ligy a po 21 letech znovu slavil v dresu Pardubic titul. Na ledě si pak fenomenální gólman náramně užíval vítězné oslavy s pohárem nad hlavou a ostravským zimním stadiónem se rozléhalo stejné skandování jako po legendárním Naganu: "Hašek není člověk, Hašek je bůh".

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Pardubic Dominik Hašek s trofejí pro vítěze extraligy

Článek

Už máte na kontě dva předchozí ligové tituly, dva Stanley Cupy, triumf na olympiádě... Je tenhle titul s Pardubicemi v něčem jiný, zvláštní?

Určitě je to výjimečné. Protože já jsem moc nevěřil, že se ještě do Pardubic vrátím a budu za ně hrát. Kdyby mi to někdo říkal ještě tak před pěti lety, tak bych tomu nevěřil. Ale když se ta možnost objevila, tak jsem po tom skočil a ani jednou jsem toho nelitoval. Do poslední minuty jsem tomuhle týmu věřil, tušil jsem, že to dokáže. Dokonce jsem to říkal v kabině i někdy po Vánocích, kdy se nám nedařilo.

Vnímal jste ty pokřiky domácích fanoušků během zápasu "Hašek ven"?

Slyšel jsem to, ale to člověka naopak vyhecuje. Nic jsem si z toho nedělal, vždyť já jsem neudělal nic špatného, takže jsem s tím neměl problém.

V jednu chvíli jste ale zahodil vyrážečku a vypadalo to, že se chcete prát...

Chtěl jsem jen ukázat, že se nebojíme. Kdyby se ale chtěli prát, tak bych asi šel, možná by se něco přihodilo. Spíš to bylo gesto, že se nebojíme a nemůžou do nás pořád šťouchat. Že se jim dokážeme postavit.

Jak jste se cítil na střídačce těsně před koncem, když jste hráli power play?

Po pravdě už jsem tak trochu přemýšlel, že to asi nedopadne dobře. Ale Aleš Píša měl vynikající play-off a byl to jeden z jeho velkých zápasů.

Do Ostravy vás přijel podpořit i bratr Martin... 

Jsem moc rád, že u toho byl. Byl jsem překvapený, když mi předevčírem volal, že by chtěl přijet. Já mu taky chodím fandit, na Spartě jsem byl několikrát. Ale nevím, jestli dorazím i na Bazaly (smích)

Na ledě jste o dost mladším hráčům stačil, budete jim stačit i při slavení titulu?

No, tak to se uvidí (usmívá se). Člověk hraje hokej, aby si pak takovéhle okamžiky užil. Když vyhrajete titul, tak to podle toho musíte i oslavit.

Jak to vypadá s pokračováním vaší kariéry?

Teprve se rozhodnu. Nevím ale, jestli to bude během týdne nebo čtrnácti dnů.

Mrzí vás, že jste se ještě nedostal do kádru reprezentace? 

Co jsem slyšel, tak Vláďa už má o sestavě jasno. Samozřejmě mě to mrzí, ale trenéři jsou zodpovědní za mužstvo. Třeba budu muset hrát ještě rok...

Reklama

Související témata: