Hlavní obsah

Hokejista Ivan Rachůnek prodloužil ve Zlíně o rok smlouvu

ZLÍN

Osmadvacetiletý útočník Ivan Rachůnek podepsal s vedením hokejistů PSG Zlín novou roční smlouvu. Dosavadní kontrakt mu po této sezoně vypršel. V základní části extraligy byl osmadvacetiletý Rachůnek v pořadí produktivity ve zlínském mužstvu osmý.

Článek

V 41 utkáních zaznamenal osm branek a deset asistencí, v play off si svoji bilanci v šesti zápasech rozšířil o tři góly a jednu asistenci. Hlavní část své kariéry strávil Rachůnek ve Zlíně, vedle toho působil sezonu v Českých Budějovicích a také ve Znojmě.

Podepsání smlouvy vzešlo z delších jednání mezi hráčovým zástupcem a vedením klubu. "Nová Rachůnkova smlouva je pro nás dalším krokem při stabilizaci hráčského kádru na příští extraligovou sezonu," uvedl dnes na stránkách klubu manažer hokejistů Zlína Miroslav Michalovský.

Rachůnek se zapojil do letní přípravy, kterou v pondělí zlínští hokejisté pod vedením trenérů Zdeňka Venery a Rostislava Vlacha odstartovali po čtyřtýdenní dovolené. Na zahajovacím tréninku se sešlo 26 hráčů včetně reprezentantů, kteří ale ještě dostanou po povinnostech v národním týmu volno. Z loňského kádru chybí pouze útočník Jaroslav Kristek, který je na odchodu ze Zlína.

S extraligovým týmem trénují po návratu ze zámoří i mladí odchovanci Zlína Zdeněk Okál, Tomáš Rachůnek a také junioři brankář Libor Kašík a útočník Petr Holík, kteří se vrátili před dvěma dny z mistrovství světa osmnáctek.

Letní příprava Zlína skončí 25. června. Na přelomu května a června ji opět zpestří týdenní soustředění v Turecku.

Reklama

Související témata: