Hlavní obsah

Novým trenérem hokejistů Karlových Varů se stal Stavjaňa

KARLOVY VARY

Hokejisty Karlových Varů bude trénovat v nadcházející sezoně Antonín Stavjaňa, který naposledy působil ve Slovanu Bratislava. Na lavičce loňského mistra, který se v uplynulém ročníku propadl na předposlední místo, nahradil Josefa Palečka. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

"Vybírali jsme z více kandidátů, nakonec jsme se rozhodli pro Antonína Stavjaňu. Na všech detailech smlouvy jsme dohodnuti a 3. května bychom ji měli podepsat. Asistenty zůstávají Václav Baďouček a Pavel Kněžický," řekl serveru generální manažer Energie Miroslav Vaněk.

Paleček dovedl Karlovy Vary k historickému triumfu v nejvyšší soutěži, ale byl v právě skončené sezoně po 21. kole na konci října odvolán a nahradil jej Pavel Hynek. Ten vydržel na lavičce jen do 11. března a od druhého kola skupiny o udržení opět vedl Energii Paleček, jenž měl stále platnou smlouvu, která s koncem dubna vyprší.

Už na 3. května mají Západočeši naplánovaný start první fáze letní přípravy, na které se sejdou mladší hráči. Ve stejný den bude týmu představen také nový hlavní trenér, čerstvý slovenský vicemistr. "Pan Stavjaňa dorazí do Karlových Varů rovněž příští pondělí. Máme v plánu jej hned zasvětit do programu letního období a vůbec prostředí našeho klubu," doplnil. Stavjaňa podle něj podepíše smlouvu na rok. "Kontrakt ovšem obsahuje i opční právo ve prospěch klubu. V případě, že Karlovy Vary postoupí mezi osm nejlepších týmů soutěže, bude smlouva platit i na sezonu 2011/12," dodal.

Mezi kandidáty na volný post kouče v Karlových Varech se mluvilo i o současném asistentovi české reprezentace Josefu Jandačovi. "Jednali jsme s více kandidáty, ale nejrychleji a nejlépe jsme se dohodli s Antonínem Stavjaňou. Pan Jandač pravděpodobně zamíří do KHL," doplnil Vaněk.

Karlovarští zveřejnili i jméno první posily. Vrací se útočník Petr Sailer, který se podílel v sezoně 2008/09 na titulu. Pak se vrátil do Českých Budějovic, které o něj ale ztratily po této sezoně zájem. Na západ Čech míří na roční hostování.

"Víme, že Petrovi bude letos již 35 let a s poslední sezonou v Budějovicích nemohl být úplně spokojený. Jsme si ale vědomi jeho obrovských zkušeností, morálních vlastností a výborného přístupu k hokeji, proto nepochybujeme o jeho přínosu pro mužstvo. Navíc se jedná o praváka, který je velmi dobře využitelný do přesilovek," prohlásil generální manažer.

Navíc Sailer má pomoci k růstu mladých hráčů. "Přejeme si, aby vedle Petra mohli v útoku vyrůstat naši mladí hráči. Svým příkladem jim dokáže předat obrovské množství zkušeností. Pokud dokáže navázat na své karlovarské působení v mistrovské sezoně, naprosto nepochybujeme, že do týmu výborně zapadne," dodal Vaněk. Před novou sezonou chce ještě vyztužit tým o dva obránce a dalšího útočníka.

Reklama

Související témata: