Hlavní obsah

Pouzar nechce od hokejistů krásu, ale práci

PRAHA

Nedělní výhra nad Litvínovem přinesla hokejistům Českých Budějovic první zisk do extraligové tabulky. Stále ale jsou s pětibodovou ztrátou na její poslední příčce, když vstřelili nejméně a inkasovali nejvíce branek.

Foto: ČTK/Petr Eret

Budějovičtí hokejisté se v 10. kole extraligy dočkali prvních bodů. (ilustrační foto)

Článek

Tragický start a vítězství až v desátém kole je nejhorším rozjezdem jihočeského týmu v historii. Teď má mužstvo kolem staronového kouče Jaroslava Pouzara alespoň naději, že se jeho situace zlepší.

"Už v pátek v Třinci jsme domácí přestříleli 41:27, ale pak jsme zase udělali blbé chyby," čertil se Pouzar, jenž dal proti Litvínovu v brance přednost Kučerovi před Hudáčkem. "Potřebovali jsme udělat nějakou změnu, která by mužstvu dala impuls. Konzultovali jsme to i s Hudáčkem, se kterým nadále počítáme," vysvětloval trenér.

Sázka na Kučeru

Riskantní sázka na Kučeru se ukázala jako správná. Inkasoval pouze jednou, navíc v oslabení po teči z bezprostřední blízkosti. Především ale konečně začala lépe pracovat obrana, která litvínovským hráčům ani moc brankových šancí nedala.

Pouzar si je vědom, že tři nedělní body jsou sice příjemné, ale musí být potvrzeny v dalších zápasech, zejména na domácím ledě. "Od kluků chci dřinu a soudržnost. Nemusíme hrát na krásu, ale potřebujeme pořádně pracovat," dal si cíl kouč. I v neděli ale bylo zejména v začátku zápasu patrné, že hráči si nevěří a leží na nich psychická deka. Když však dali Budějovičtí první branku, bylo to rázem o něčem jiném.

Nikdo nechce měnit

Mužstvo o víkendu nastoupilo bez čtyř zraněných hráčů základní sestavy (Bartoš, Gýna, i. Rachůnek a Štrba) a i z tohoto důvodu se spekuluje o možných posilách či hráčských výměnách. "Věřte, že bychom nějaké změny rádi udělali, ale neexistuje skoro žádná nabídka," konstatoval generální manažer Budějovic Jaroslav Pařízek. "Kluby nechtějí pouštět hráče první nebo druhé pětky, proto je situace tak složitá."

Kapku naděje ale Budějovickým dává příklad z minulé sezóny. Do sezóny vstoupili třemi prohrami, navíc jejich aréna byla hodně poznamenána zničujícími povodněmi. "Pak jsme ale v průběhu rozehrané soutěže získali tři výborné hráče a do play-off šli ještě ze šesté příčky," zavzpomínal si na svůj manažerský kousek Pařízek.

Snad budou mít štěstí

Pouzar se vzhledem k zraněním důležitých hráčů neodhodlal sáhnout k přeskupení útoků. "Měnit lajny je moc těžké, musíme mít alespoň dvě, které spolu budou stabilně hrát a pak se můžeme bavit o složení třetího útoku," pokrčil rameny kouč, jehož tým teď čekají dvě utkání venku.

V pátek lídr z Pardubic a v neděli Liberec. "Potřebujeme se výsledkově zmátořit. Věřím, že se k nám přikloní štěstí, pokud hráči budou pokračovat stejným způsobem jako v neděli."

Reklama

Související témata: