Hlavní obsah

Kouč Litvínova Reichel se novým svěřencům nemusel představovat

LITVÍNOV

Před třemi týdny oznámil hokejový útočník Robert Reichel ukončení hráčské kariéry. A ve středu se ujal své nové role trenéra Litvínova, který vede společně s dosavadním koučem Jiřím Kučerou.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Litvínova Robert Reichel

Článek

„První trénink byl docela lehký. Úvodní tři dny jsou na rozhýbání se čtyřkilometrovým výběhem. A od pondělí to bude už tvrdší a náročnější,“ líčil Reichel, který má výhodu, že ho jeho svěřenci dobře znají jako spoluhráče. „Nemusel jsem se představovat, oficiálně to udělal generální manažer Václav Hořejší. Nejprve jsem šel ještě do kabiny, abych si přestěhoval věci do trenérského kamrlíku. A začala tím pro mě nová etapa,“ prohodil novopečený trenér.

Letní přípravu Litvínova zahájilo 21 hráčů. V kádru už není kromě Reichla ani Šlégr, který rovněž uzavřel bohatou hráčskou kariéru. „Lukeš se zotavuje ze zranění, které si přivodil na reprezentačním kempu. Kroupa a Trávníček mají individuální plány, Skuhrovec je po operaci, Švarný se chystá se slovenskou reprezentací na mistrovství světa. Vopat je přes léto v Americe. V klubu skončil Punčochář, jemuž jsme neprodloužili smlouvu. Hostování vypršelo lotyšskému útočníku Saulietisovi. Gureň podepsal v Ústí a nepočítáme ani s Heinischem,“ vyjmenoval Reichel.

V pondělí by měl přijít jeden obránce. „A chceme útočníky, jejichž příchody jsou teprve rozjednané. Kádr doplníme o juniory z vlastních řad,“ naznačil kouč.

Lukeš zůstává

S nohou v sádře se na prvním tréninku objevil útočník František Lukeš. „Mám pochroumaný kotník. Dost mě to naštvalo, protože jsem přišel o závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa. Bylo reálné, abych zabojoval o nominaci. Ještě dva týdny budu mimo a pak snad začnu nohu zatěžovat,“ říkal forvard, který prodloužil působení v Litvínově. „Měl jsem i jiné nabídky, ale dohodl jsem se s dosavadním klubem na lukrativní smlouvě,“ sdělil Lukeš.

V litvínovském útoku nastupoval právě vedle Reichla. Jak přijal jeho posun do funkce trenéra? „Robert má autoritu, takže je to super. Říkal jsem mu, ať hraje ještě jednu sezónu, protože nám bude na ledě scházet. Ale asi se na to necítí a udělal rázné rozhodnutí. Uvidíme, jak se nám ho podaří v sestavě nahradit,“ dodal Lukeš.

Obránce Marek Černošek přiznal, že ho změna Reichlovy role v klubu překvapila: „Spíš jsem čekal, že bude ještě rok hrát. Doufám, že se stane dobrým trenérem. Letní příprava mi nikdy nevadila, takže z ní ani nemám obavy.“

Brankář Jaroslav Hübl naopak s přesunem Reichla na lavičku počítal: „Věděl jsem, že se připravuje na trenérskou kariéru a bral jsem to jako jeho logický krok. Byl přísný k hráčům jako kapitán a to mu zřejmě zůstane i jako trenérovi.“

Reklama

Související témata: