Hlavní obsah

České Budějovice odtajnily seznam posil

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Vedení extraligových hokejistů Českých Budějovic odtajnilo seznam posil pro nadcházející sezónu. Oproti konci sezóny bude v příštím ročníku nejvyšší soutěže nově oblékat dres Jihočechů hned sedm hráčů, mezi kterými jsou například ze Sparty se vracející obránce René Vydarený, jeho spoluhráč Jakub Langhammer nebo Pavel Kašpařík, jenž byl za jednání s Jihočechy v průběhu play-off vyhozen z Liberce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ze Sparty přichází do Českých Budějovic Jakub Langhammer.

Článek

Vedle Vydareného, který ve Spartě hostoval, Langhammera a Kašpaříka angažoval HC Mountfield podle informací oficiálních internetových stránek klubu Jakuba Šulce z Havlíčkova Brodu, Rostislava Martynka z Třince a bratrskou dvojici Romana a Michala Pšurných, kteří naposledy hráli za prvoligové Ústí nad Labem.

Tým, který nadále povede kouč František Výborný, projde v létě velkou obměnou. Již po skončení sezóny České Budějovice oznámily, že dále nepočítají s Lukášem Poživilem, Josefem Melicharem, Tomášem Vakem, Ondřejem Veselým, Michalem Hudcem, Tomášem Mickou, Janem Snopkem, Petrem Sailerem, Jindřichem Kotrlou, Tiborem Melichárkem, Ivanem Humlem a Petrem Macháčkem. Souhlas k hledání nového angažmá dostal i Petr Gřegořek.

Odchází i reprezentační obránce Petr Gřegořek. "Já jsem s vedením samozřejmě mluvil, domluvili jsme se na mém uvolnění. Každý ví, z jakého je to důvodu, já to tady nebudu dál rozebírat," řekl novinářům Gřegořek na LG Hockey Games ve Stockholmu.

Atmosféru v kabině Českých Budějovic totiž v sezoně výrazně ovlivnilo, že Gřegořkovu manželku svedl jednadvacetiletý brankář Jakub Kovář, který v týmu na rozdíl od zkušeného jednatřicetiletého zadáka zůstává.

"Bohužel si vybrali, koho si vybrali, a mně nedali na vybranou. Respektive dali, ať si vyberu jakýkoliv klub mimo Budějovice, takže jsem k tomu tak přistoupil. Jinak proti nim nic nemám, líbilo se mi hodně v Budějkách," prohlásil Gřegořek.

Mountfield opouští po šesti letech. Další angažmá bývalého hráče Vítkovic, Třince, Liberce, Vsetína i ruského Permu se řeší. "Mám nějaké nabídky ze zahraničí, a dokud to uzavřené nebude, tak nebudu nic říkat," dodal Gřegořek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články