Hlavní obsah

Liberec zahájil letní přípravu, klub posílili Trončinský a Vak

LIBEREC

Obránce Marek Trončinský z Kladna a útočník Tomáš Vak z Českých Budějovic jsou novými posilami hokejistů Liberce, kteří v pondělí zahájili letní přípravu na novou sezónu. Oba hráči uzavřeli se severočeským klubem dvouletou smlouvu. Vedení semifinalisty uplynulého extraligového ročníku naopak již nepočítá se sedmi hráči, další tři zvažují své pokračování v kádru Bílých Tygrů.

Článek

Na startu letní přípravy se kouči Jiřímu Kalousovi hlásilo včetně nových posil 17 hráčů. Scházeli obránci Tomáš Harant, Richard Jareš, Jason DeSantis a Miko Malkamäki, útočníci Radek Matějovský se Zdeňkem Blatným i brankář Michal Fikrt.

Harantovi, Jarešovi a Blatnému skončila koncem dubna smlouva, Malkamäkimu, DeSantisovi a Matějovskému pak hostování a vrátili se do svých mateřských klubů. Klub již nepočítá ani s Fikrtem, který si může hledat angažmá jinde.

S napětím a otazníky čekají pod Ještědem na rozhodnutí trojice klíčových hráčů, útočníků Václava Nedorosta, Slováka Milana Bartoviče a finského gólmana Tera Leinonena. Všichni sice obdrželi nabídku nové smlouvy, s podpisem však prozatím váhají kvůli možnosti zahraničního angažmá.

V úvodu přípravy scházeli také zadák Jiří Hunkes, který dostal delší volno s ohledem na plnění reprezentačních povinností, a forvard Andrej Podkonický. Ten se připravuje se slovenskou reprezentací na nadcházející světový šampionát v Německu.

Reklama

Související témata: