Hlavní obsah

Patera bude další tři roky hrát za Kladno, jeho "dvojče" Procházka možná odejde

KLADNO

Zatímco kapitán hokejistů Kladna Pavel Patera podepsal s klubem novou tříletou smlouvu, jeho spoluhráč z útoku Martin Procházka zvažuje podle sportovního manažera týmu Milana Volfa odchod do Mladé Boleslavi. Cesty kladenských hokejových dvojčat se tak možná překvapivě rozejdou.

Článek

Osmatřicetiletý Patera se s klubem dohodl na novém kontraktu a zahájil v pondělí s týmem letní přípravu.

V odlišné pozici je jeho tradiční spoluhráč a kamarád Procházka. Na prvním tréninku scházel, poněvadž s vedením Středočechů dosud nenalezl ohledně nového kontraktu společnou řeč a údajně zvažuje přestup do Mladé Boleslavi. "My to akceptujeme, je to v pořádku. Pokud tam půjde, všichni to pochopíme," uvedl Volf.

 Smlouva prý nebyla finančně zajímavá

Jednání uvízla na mrtvém bodě pravděpodobně kvůli finančním podmínkám pro osmatřicetiletého hráče. "Řekl jsem mu, ať po letošní špatné sezóně zvedne rukavici," prohlásil Volf. "Navržená smlouva pro něj asi nebyla finančně zajímavá, ale naznačil jsem mu, že jsem připraven mu v případě dobrých výkonů během sezony kontrakt adekvátně dorovnat," řekl Volf.

Útočník Kladna Martin Procházka (vlevo) v souboji s karlovarským obráncem Ondřejem Němcemfoto: Právo/Petr Horník

Oba olympijské vítěze z Nagana by měl rád v týmu i nadále, přestože se uplynulý extraligový ročník Procházkovi vůbec nepovedl. Ve 40 utkáních včetně skupiny o udržení si připsal jen sedm bodů za tři branky a čtyři nahrávky. "Uvidíme, zda podepíše jinde. U nás má dveře otevřené. Musíme však dbát i na ekonomickou stránku," řekl Volf.

Na odchodu i Kaberle?

Nejisté je i další působení obránce Františka Kaberleho. "Franta má stále takovou kvalitu, že si může z nabídek vybírat. Jeho angažmá u nás vidím tak padesát na padesát," uvedl Volf.

Z klubu již odešli brankář Miroslav Kopřiva, beci Marek Trončinský, Petr Mudroch, Jan Dlouhý a útočníci Martin Frolík a Tomáš Horna.

Reklama