Hlavní obsah

Sup pomáhá Slavii z krize

PRAHA

Na střeleckou krizi našla hokejová Slavia léčitele. Třicetiletý kanonýr Michal Sup se během deseti kol trefil už osmkrát, čímž obstaral více než třetinu gólů mistrovského celku. "Je to náš zachránce. Celé mužstvo se trápí v koncovce, on však ty góly s lehkostí dává," chválil Supa trenér Vladimír Růžička.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Michal Sup (vpravo) táhne svými góly mistrovskou Slavii

Článek

"Nejsem žádný spasitel. Na co jsem sáhl, to mi tam spadlo, ale třeba v pátek na Spartě jsem měl dvě tutovky a nic z toho nebylo," pousmál se Sup, jenž proti Vsetínu vsítil hattrick a byl blízko i čtvrté trefě. V poslední minutě se puk po jeho střele už kutálel do branky, jenže zastavil ho obětavý pád obránců hostí a gól padl až z následné Beránkovy dorážky.

Supovi chvíli trvalo, než si vybavil, že tři branky v jednom zápase dal naposledy před čtyřmi lety Litvínovu. "Důležitější než ty góly je další tříbodový zisk, od výhry na Kladně se za posledních devět dnů vylepšila nálada v kabině a špatný vstup do sezóny je snad minulostí," vyprávěl Sup.

Forma z konce loňské sezóny

V minulé sezóně čekal na první trefu až do patnáctého kola. Pak ovšem našel střeleckou pohodu a s 25 brankami se stal kanonýrem mistra. V play-off přidal dalších osm gólů včetně toho jediného v rozhodujícím sedmém finálovém duelu na pardubickém ledě.

Letos Sup rozjel kanonádu hned v úvodu. "Hlavně že už jsme zlepšili herní projev celého mužstva a snad tím zažehnali počáteční trápení," vykládal kanonýr, jemuž svědčí souhra s centrem a zároveň kapitánem Josefem Beránkem. "Vyhovíme si. Vím, kam mi najede a kam si můžeme přihrát," liboval si.

Řezník už to nespraví

Úvahami o střeleckých rekordech se Sup ale netrápí. "Jdu od zápasu k zápasu. Hlavní je, abychom sbírali body, a přemýšlet o tom, kolik dám gólů za sezónu, to opravdu nejde. Hlavně potřebuji být zdravý."

Spoluhráči však spřádali plán, jak z autora hattricku dostat tučný příspěvek do společné kasy. Během vítězného tažení za titulem Sup zásoboval díky svému otci kabinu Slavie uzenářskými lahůdkami, ale nepředpokládal, že by výkupné za hattrick spravil dáreček od řezníka. "Bude to chtít nějakou hotovost, v euforii po zápase se mluvilo o tisícovkách."

Reklama

Související témata: