Hlavní obsah

Libereckého kouče Kalouse bolí odchody Nedorosta a Bartoviče

Josef PešoutPrávo

Čtvrté místo v nedávno skončeném ročníku extraligy obsadili hokejisté Liberce. Po rozpačité základní části byly jejich výkony v play-off příjemným překvapením soutěže. Od pondělí se ale tým, který zastavily až Pardubice v semifinále, už připravuje na příští sezónu. V ní dozná kádr Bílých Tygrů nemalých změn. Těmi největšími budou asi odchody některých opor. „To k hokeji patří. Musíme se snažit o vytvoření znovu konkurenceschopného mužstva,“ říká trenér Jiří Kalous.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Odchod Václava Nedorosta z Liberce (čelem) se na týmu prý hodně projeví.

Článek

Jak vnímáte odliv hráčů z Liberce? A kterého odchodu litujete nejvíce?

Každý odchod hráčů zasáhne tým nějakým způsobem. Ale k tomu dochází každou letní přestávku, takže se to dá považovat za standardní záležitost. Nejvíc nás asi bolí loučení útočníků Václava Nedorosta a Milana Bartoviče. To jsou opravdu špičkoví hokejisté a jejich ztráta je citelným zásahem do sestavy.

Víte, kam mají namířeno?

Nedorost chce jít pryč a láká ho zahraničí. Nebavili jsme se o jeho nabídce, ale vše nasvědčuje, že je z Finska. O Bartoviče má eminentní zájem Rusko. Otázka nestojí, jestli odejde, ale spíš se už jen sám rozhoduje, který klub z Kontinentální hokejové ligy si vybere.

A co kapitán Petr Nedvěd?

Momentálně je na dovolené v zahraničí, kde ho nechceme rušit. Až se vrátí, jistě se spojíme. Osobně nemám signály, jak se rozhodne ohledně případného pokračování v Liberci. Ale věřím, že má hokej natolik rád, že bez něj ještě nemůže být. Přejeme si, aby v Liberci zůstal a doufám, že to tak dopadne.

Jak to vypadá s brankářem Tero Leinonenem?

Jsme dál v kontaktu a máme zájem, aby pokračoval. Dali jsme mu velmi seriózní nabídku a čekáme, jak se rozhodne.

Usilujete o posílení kádru?

Věřím, že mužstvo vhodně doplníme.Už přišli obránce Trončinský z Kladna a útočník Vak z Českých Budějovic. Vedeme jednání s dalšími hokejisty, které jsme si vyhlédli, ale nejsme ještě dohodnutí. Mnohem větší roli a zodpovědnost by měli dostávat i zdejší hráči, aby potvrdili, že jsou v Liberci oprávněně.

Reklama

Související témata: