Hlavní obsah

Obránce Jan Novák se stal posilou hokejistů Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Obranu hokejistů Českých Budějovic vyztuží zkušený Jan Novák, který převážnou část uplynulé sezony oblékal dres Komety Brno. Na jihu Čech podepsal bývalý reprezentant podle klubového webu roční kontrakt s následnou roční opcí.

Článek

"Honza je nesmírně pracovitý hráč, který by své ofenzivní schopnosti měl uplatnit hlavně v přesilových hrách. Zároveň vzhledem k jeho zkušenostem očekáváme, že by vedle sebe měl v obranné dvojici případně vytáhnout některého mladšího hráče," uvedl sportovní manažer Josef Zajíc na adresu účastníka mistrovství světa 2004 v Praze.

Jednatřicetiletý rodák z Havlíčkova Brodu působil v české nejvyšší soutěži dlouhou dobu v pražské Slavii, v sezoně 2008/09 hájil také barvy Mladé Boleslavi. Na zahraničních angažmá si vyzkoušel dres ruské Kazaně, finského Kärpät Oulu a krátce hrál i za švédský klub Skelleftea.

Minulou sezonu zahájil v ruském Jekatěrinburgu, kde však skončil již po šesti zápasech a putoval do Brna, kterému pomohl k záchraně v extralize ve 43 utkáních včetně skupiny o udržení celkem 14 body za gól a 13 asistencí.

Reklama

Související témata: