Hlavní obsah

Útočník Vak si Liberec pochvaluje

LIBEREC

Pátým extraligovým působištěm hokejového útočníka Tomáše Vaka se stává Liberec. Zkušený forvard přichází do kádru Bílých Tygrů z Českých Budějovic poté, co mu na jihu Čech vypršela smlouva.

Foto: Josef Pešout, Právo

Tomáš Vak

Článek

„V extralize jsem začínal v Pardubicích, pak jsem byl ve Vsetíně, krátce v Karlových Varech a pět sezón v Budějovicích. Třikrát po sobě jsem si zahrál semifinále. Škoda, že se nám nepodařilo ani jednou postoupit do finále. Poslední sezóna byla lepší než ta předešlá, ale vedení bylo nespokojené a nedohodlo se s řadou hráčů na smlouvě. Spousta nás odešla a někteří si ještě hledají angažmá,“ líčil Vak, který patřil do této nepotřebné skupiny budějovických hokejistů.

„Nenašel jsem s klubem společnou řeč, a tak jsem Budějovice opustil. Přišel zájem ze strany Liberce, volal mi i trenér Jiří Kalous. Líbilo se mi seriózní jednání. A vznikl z toho přestup. Nemám si na co stěžovat. V Liberci je výborné zázemí. I kluci jsou v pohodě, i když jsem jich moc neznal. Zatím jsem v hotelu a hledám si bydlení. Takový je hokejový život. Z Budějovic do Liberce to sice není kousek, ale pořád je to lepší, než kdybych šel třeba do Třince,“ přiblížil okolnosti stěhování důrazný útočník. Na svém kontě má hokejista, který 11. května slaví 32. narozeniny, na pětistovku startů v extralize.

Pod Ještědem se již od počátku května zapojil do letní přípravy. „Tohle období nemáme nikdo z hráčů rádi, ale je to potřeba. Čím se příprava dělá lépe a poctivěji, tím jsou pak snad lepší i výsledky v sezóně,“ přemítal Vak, jenž zaregistroval i odchody několika libereckých hráčů. „Je to škoda. Ale věřím, že i ti, kteří zůstali, jsou také šikovnými hokejisty. Uvidíme, jaké budeme mít ambice,“ uvedla nová liberecká akvizice.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín