Hlavní obsah

Spartu posílí slovenský kanonýr Bartánus, brankář Přikryl míří do Plzně

PRAHA

Hokejisty pražské Sparty posílí slovenský útočník Marek Bartánus. Třiadvacetiletý hráč, jenž byl v uplynulé sezóně v barvách Liptovského Mikuláše nejlepším střelcem slovenské extraligy, se dohodl se Spartou na smlouvě na čtyři roky. Holešovický klub naopak opouští brankář Petr Přikryl, který bude hájit barvy plzeňských Indiánů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Petr Přikryl odchází ze Sparty do Plzně.

Článek

Talent slovenského hokeje, který odehrál i dva ročníky za tým Owen Sound Attack v zámořské OHL, vstřelil v základní části minulé sezóny ve 47 utkáních 28 branek. Navrch přidal 21 asistencí, což ho řadilo na osmou příčku kanadského bodování v soutěži.

"Sparta měla o Marka velký zájem, jednání probíhala delší dobu, výsledkem je uzavření čtyřleté smlouvy," uvedl pro hokej.cz hráčův zástupce Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Smlouvu s pražským klubem zatím Bartánus nepodepsal. "Ještě není smluvně uzavřeno jednání o uvolnění hráče ze smlouvy, kterou má s Liptovským Mikulášem i pro příští sezónu," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza na klubovém webu. Oba celky jsou však ústně domluveny.

Sparta, pro niž uplynulá extraligová sezona skončila velkým zklamáním v podobě vyřazení ve čtvrtfinále play-off, získala již čtvrtou posilu do ofenzivy. S klubem se dohodli na spolupráci také navrátilec ze zámoří Radek Smoleňák, francouzský reprezentant Yorick Treille z Vítkovic a z konkurenční Slavie přišel Tomáš Kůrka.

Plzeň vsadí na veterána

Z hostování v Plzni se navíc vrátil gólman Tomáš Pöpperle a opačným směrem míří Petr Přikryl, který podle klubového webu uzavřel dvouletou smlouvu s roční opcí. Zkušený Přikryl zastával v posledním půlroce ve Spartě pozici jedničky, ambiciózní pražský klub ale v play-off nepřešel brány čtvrtfinále. Nyní budou na schopnosti dvaatřicetiletého gólmana spoléhat v Plzni, která rovněž ve vyřazovacích bojích skončila už v úvodní sérii, přestože vyhrála základní část.

Poté, co Plzeň přišla o Pöpperleho, zahájila jednání o jeho nástupci a nakonec se opět dohodla se Spartou. Přikryl tam začínal již v roce 1997 a dlouhé roky kryl záda například Petru Břízovi či Milanu Hniličkovi. Z několika dalších štací bylo nejúspěšnější jeho působení v Trenčíně, které v pozici jedničky korunoval v roce 2004 slovenským titulem.

V uplynulé sezóně nastoupil Přikryl v extralize v 29 zápasech a s úspěšností 92,57 procenta obsadil třetí příčku mezi všemi gólmany. Ještě vyšší úspěšnost zákroků měl v play-off, na postup přes Vítkovice to však Pražanům nestačilo.

Reklama

Související témata: