Hlavní obsah

Hokejový brankář Salfický bude znovu chytat za Plzeň

PLZEŇ

Hokejový brankář Dušan Salfický bude znovu hájit dres extraligové Plzně. Zkušený osmatřicetiletý gólman, který většinu uplynulé sezony strávil v prvoligovém Ústí nad Labem, přichází podle webu západočeského klubu na roční hostování.

Foto: Petr Eret, ČTK

Brankář Dušan Salfický v dresu Plzně.

Článek

Salfický je v Plzni dobře známou tváří; ve své kariéře již v týmu dvakrát působil a byl velkým oblíbencem plzeňského publika. V období let 1997 až 2001 byl týmovou jedničkou, Plzni vypomohl během základní části také v minulém ročníku extraligy a v devíti utkáních si vedl skvěle. Inkasoval v průměru 1,86 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 93,1 procenta. Jednou vychytal čisté konto.

Dvojnásobný mistr světa (2000 a 2001) by měl vytvořit rovnocenné duo s Petrem Přikrylem, který přišel do Plzně po skončení uplynulé sezony z pražské Sparty. O post jedničky touží zabojovat.

"Což ovšem neznamená, že s Petrem Přikrylem budeme v nějaké nevraživosti. Sezona je dlouhá, může přijít zranění nebo cokoliv jiného. Pro klub je vždycky dobré, když má dva vyrovnané gólmany," řekl Salfický serveru idnes.cz.

Přikryla navíc dobře zná již ze svého vlastního působení ve Spartě. "Jasně a fungovali jsme úplně v pohodě. Možná jsem tam já tehdy přišel jako jednička, teď jsme na stejné úrovni. Ale mezi námi problém rozhodně žádný nevznikne," ujistil Salfický.

Reklama

Související témata: