Hlavní obsah

Obránce Pilař se vrací do KHL, bude hrát za CSKA Moskva

MOSKVA

Hokejový obránce Karel Pilař se po necelém roce vrací do KHL, kde bude oblékat dres slavného CSKA Moskva. V armádním klubu podepsal roční kontrakt. Pro dvaatřicetiletého Pilaře, jenž většinu minulé sezony odehrál v extraligovém Litvínově, půjde o třetí ruské angažmá po krátkých působeních v Magnitogorsku a týmu MVD Balašicha.

Článek

"Byly tam i jiné možnosti, ale Karel chtěl za každou cenu do Ruska, aby dokázal, že především odchod z Magnitogorsku se nestal jeho vinou a že má kvalitu na to, aby v KHL třeba ještě i několik dalších let hrál," řekl ČTK hráčův zástupce Robert Spálenka.

Důležitou roli v Pilařově rozhodování sehrál také fakt, že v klubu vzniká malá česká kolonie. Kromě něho se s klubem dohodli na smlouvě také další bek Petr Čáslava a útočník Jan Marek, v týmu má navíc působit i jiný forvard Tomáš Netík. "Jednání byla komplikovaná a zdlouhavá, ale vše se podařilo, Marek podepsal na rok, Čáslava na dva," přiblížil Spálenka.

Právě Markova dohoda s klubem zvýšila Pilařovu touhu hrát právě v CSKA. "Karel si s Honzou Markem herně i lidsky velmi dobře sedí, takže Karel už se na to angažmá i proto moc těší," řekl Spálenka.

Pilař přitom nemá s ruskými kluby z minulosti příliš dobré zkušenosti; Magnitogorsk musel předčasně opustit po 24 utkáních sezony 2008/09, vedení Balašichy minulé léto během testování nepřesvědčil a nebyla mu nabídnuta smlouva. "Do Ruska se těším. CSKA Moskva je kvalitní klub s velkou historií, pohybuje se kolem něj řada významných osobností. Věřím, že budu týmu prospěšný," prohlásil Pilař.

Světový šampion z roku 2001, který hájil také barvy Toronta v zámořské NHL, odehrál během minulého ročníku za Litvínov včetně play off celkem 41 utkání, v nichž si připsal 26 bodů za šest branek a 20 finálních přihrávek. V české nejvyšší soutěži oblékal dříve také dres pražské Sparty.

Reklama