Hlavní obsah

Hokejisty Liberce posílili zkušený útočník Kudrna a bek Štich

Vedení hokejistů extraligového Liberce získalo do kádru útočníka Jaroslava Kudrnu, který od poloviny sezony 2006/07 hrál ruskou a později Kontinentální ligu za Magnitogorsk. Čtyřiatřicetiletý Kudrna se severočeskému klubu zavázal podpisem tříleté smlouvy, k týmu se připojí 1. června. Obranu libereckého celku pro změnu vyztuží o 13 let mladší David Štich, který dosud hrál zámořskou QJMHL.

Foto: www.khl.ru

Jaroslav Kudrna v dresu Magnitogorsku

Článek

Rodák z Hradce Králové Kudrna působil v minulosti v české nejvyšší soutěži především v Pardubicích, ale hájil také barvy Plzně a před svým odchodem do Magnitogorsku hrál za Třinec. V uplynulé sezoně si forvard s reprezentačními zkušenostmi připsal v 45 utkáních 16 bodů za devět branek a sedm asistencí. Celkem včetně bojů v play off odehrál za Metallurg 204 utkání s bilancí 116 bodů za 61 gólů a 55 nahrávek.

Štich je plzeňský odchovanec a bývalý kapitán reprezentační dvacítky. Extraligu si zahrál už jako patnáctiletý, poslední čtyři sezony strávil převážně v Kanadě s krátkodobou zkušeností v AHL. Se Severočechy podepsal rovněž tříletou smlouvu.

Liberec naopak opouštějí další forvard Václav Nedorost a finský gólman Tero Leinonen. Střední útočník Nedorost dal před libereckou nabídkou na prodloužení spolupráce přednost angažmá v Novokuzněcku v KHL. Také o setrvání Leinonena klub stál, ale ten se rozhodl pokračovat v jiném klubu a uvolnil tak post týmové dvojky za Markem Pincem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice