Hlavní obsah

Hokejisté Zlína odletěli na soustředění do Turecka

ZLÍN

Hokejisté extraligového Zlína dnes odletěli na týdenní soustředění do tureckého letoviska Manavgat. Trenéři Zdeněk Venera a Rostislav Vlach mají k dispozici šestadvacetičlenný kádr, v němž chybějí pouze brankář Libor Kašík a útočník Tomáš Rachůnek. Ti jsou v témže termínu na srazu nově se tvořící reprezentační dvacítky v Třemošné.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Brankář Jakub Sedláček (vlevo) a Jaroslav Balaštík ze Zlína

Článek

"Čekají nás optimální podmínky k přípravě. V areálu hotelu Ali Bey Club se nachází 62 antukových tenisových hřišť, fotbalové hřiště, posilovna, plážové hřiště, pět bazénů a další sportoviště pro dobrý a kvalitní trénink," uvedl před odletem vedoucí týmu Oldřich Šolc na klubových stránkách.

Hokejisté Zlína si na přelomu května a června zpestřují letní přípravu soustředěním v Turecku pravidelně. "Jednoznačně je podobné soustředění přínosem po všech stránkách. Za prvé je to rozdělení nezáživného období suché přípravy na polovinu. Za druhé je zde záruka hezkého počasí a kvalitní trénink pod širým nebem," poznamenal trenér Venera.

"Dále trénujeme v prostředí, které hráčům může sice připomínat dovolenou, ale v žádném případě tam nejedeme na dovolenou nebo lenošit. A za čtvrté hráči jsou spolu každý den, formuje se kolektiv a utváří se vztahy. Každopádně těch plusů je hodně," dodal zlínský kouč.

Reklama

Související témata: