Hlavní obsah

Útočník Blatný uvažuje po odchodu z Liberce o zahraničí

Josef PešoutPrávo

Kádr hokejistů Bílých Tygrů z Liberce opustil po nedávno skončené sezóně zkušený útočník Zdeněk Blatný. O pokračování kariéry nemá ještě jasno, ale přiznává, že by ho lákalo působení v zahraničí.

Foto: Josef Pešout, Právo

Zdeněk Blatný

Článek

Jak dlouho jste působil pod Ještědem?

Tři sezóny. Tehdy jsem přišel ze Švýcarska a přijal jsem nabídku, jaká se nedala odmítnout. Na Liberec budu vzpomínat v dobrém. Je tady super zázemí a přítelkyni se na severu Čech taky líbilo. Byla to jedna ze štací, kde jsem vydržel v podstatě nejdelší dobu. Tři roky jsem strávil i v organizaci Atlanty za mořem, jinak jsem měnil působiště skoro každý rok.

Proč z Liberce odcházíte?

Skončila mi smlouva a nebyla mi nabídnuta nová. Byl jsem rozhodnutý, že v klubu stejně pokračovat nebudu. V podvědomí jsem cítil, že potřebuji změnu. Skutečnost, že jsme se s týmem dostali až do semifinále extraligy, neměla na moje loučení vliv. Čtvrté místo bylo po problémech v sezóně vynikajícím výsledkem.

Kam máte namířeno?

Ještě nevím. Žádnou konkrétní nabídku jsem nedostal. Budu čekat klidně do září nebo až do října. Individuálně se hodlám připravovat doma v Brně. Jsem na to zvyklý i z minulosti, kdy jsem přes léto trénoval sám. Kometa neměla zájem. Nejvíc by se mi zamlouvalo zahraničí.

Co Rusko?

Tam chodí jiní hráči než jsem já. Nejsem naivní a žiju v reálném světě.

A jiné země?

Napadá mě třeba Německo. Tím, že jsem byl devět let v Americe, mohl by si na mě vzpomenout například nějaký trenér nebo asistent, který mě vedl za mořem a nyní působí v Německu. Klidně bych zkusil i Rakousko.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice