Hlavní obsah

Hokejový mistr je bez trenéra, Sýkora nebude v Pardubicích pokračovat

PARDUBICE

S novým trenérem vstoupí po zisku mistrovského titulu do nového ročníku hokejové extraligy tým HC Eaton Pardubice. Václav Sýkora se totiž na lavičku východočeského klubu už nepostaví. V den zahájení letní přípravy to oznámil generální manažer manažer Zbyněk Kusý s tím, že bližší informace sdělí klub později.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Sýkora při přebírání ceny pro Nejlepšího trenéra sezóny 2009/10

Článek

"Situace není dořešená do konce. Komplikuje ji skutečnost, že trenér Sýkora má v Pardubicích platně uzavřenou smlouvu do konce příští sezony," uvedl Kusý na klubovém webu. Všechny strany podle něj nyní pracují na jejím vyřešení. "Předpokladem je, že nastane dohoda všech tří stran, tj. klubu, trenéra Sýkory a případného zájemce o jeho služby z KHL," podotkl Kusý.

Ruský deník Sport Express minulý měsíc přinesl zprávu, že Sýkora dostal nabídku pracovat jako asistent v Petrohradu, který po minulé sezoně angažoval kanadského kouče Ivana Zanattu. Sedmapadesátiletý rodák z Kladna však tvrdil, že s účastníkem Kontinentální ligy nejedná.

"Absolutně netuším, odkud se to vzalo. Z mé strany se nic takového neřeší, není to na pořadu dne," řekl Sýkora v polovině dubna serveru hokej.cz.

Na konci měsíce ale Sýkora v rozhovoru pro deník Sport přiznal, že nabídku ke spolupráci dostal přímo od Zanatty. "Ivano je můj dlouholetý přítel, společně jsme dohrávali kariéru a začínali trénovat ve stejný čas. Kdysi jsme si řekli, že by bylo fantastický sejít se u jednoho týmu. Telefonoval mi, zda mám zájem. Ale já to během play off nechtěl vůbec řešit," uvedl Sýkora a naznačil, že v letní přestávce je dohoda možná.

Proč mistrovský celek předčasně opouští, dnes říct nechtěl. "Mohu potvrdit informaci, že v Pardubicích končím, v příštím ročníku je již nepovedu. Ale blíže bych o tom zatím nechtěl mluvit," uvedl Sýkora pro hokej.cz.

Pardubice mohou přijít také o druhou výraznou postavu mistrovského týmu Dominika Haška. Pětačtyřicetiletý brankář jedná podle ruských médií se Spartakem Moskva.

Sýkora vedl východočeský celek v minulých dvou ročnících. Titul získal také v roce 2002 se Spartou, v minulosti trénoval i Kladno, Litvínov a finské kluby SaiPa Lappeenranta, Lukko Rauma a Ilves Tampere.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec