Hlavní obsah

Hokejový obránce Trončinský se těší na liberecké angažmá

Za posun v hráčské kariéře považuje hokejový obránce Marek Trončinský aktuální přestup z Kladna do Liberce. V kádru Bílých Tygrů ho sice čeká nemalá konkurence v boji o místo v základní sestavě, ale jednadvacetiletý bek doufá, že bude pokračovat ve sbírání startů v extralize.

Článek

Co vás vedlo ke stěhování v rámci nejvyšší soutěže?

Určitě jsem rád, že k němu došlo. Na Kladně jsem byl včetně juniorské kategorie pět let a chtěl jsem už změnu. Snad to bude prospěšné pro mě i pro liberecký klub. Beru to jako krok dopředu. Je to můj první přestup v extralize. S Libercem jsem se dohodl na dvouleté smlouvě, což bylo mým přáním. Už se těším na novou sezónu.

Prý o vás mělo zájem i prvoligové Ústí nad Labem?

Slovanu Ústí jsem ve finále první ligy pomáhal na střídavý start z Kladna. Ústí mě také lákalo, abych se vrátil domů, protože z tohoto města pocházím, ale rozhodl jsem se zůstat v nejvyšší soutěži.

Liberec se v nedávno skončené sezóně probojoval až do semifinále, kdežto Kladno hrálo jen skupinu play out. Jak to vnímáte?

Liberecké tažení jsem sledoval a myslím, že tým dosáhl pěkného úspěchu. Potvrdilo se, že tady mají každoročně vysoké ambice. A to je také důvod mého přestupu.

Vaše první dojmy z nového působiště?

Zatím je všechno super. Nemůžu si na nic stěžovat. Zázemí je vynikající, dostal jsem i byt. A co se týče tréninků, bolí mě nohy, ale s tím se musí v letní přípravě počítat.

Znal jste dříve některé nynější liberecké spoluhráče?

Jen jako soupeře v extralize. Rýgla, Duška a Vantucha jsem náhodou potkal v dubnu ve stejném hotelu v Egyptě na dovolené. Už jsem věděl, že půjdu do Liberce a kluci to už asi také tušili.

Reklama

Související témata: