Hlavní obsah

Brankář Štěpánek je blízko angažmá v ruském Petrohradu

MOSKVA

Hokejový brankář Jakub Štěpánek je podle všeho blízko angažmá v Kontinentální lize. Generální manažer Petrohradu Andrej Točickij uvedl, že se ruský klub dohodl s Vítkovicemi i samotným hráčem na jeho přechodu do nejkvalitnější ligy v Evropě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Vítkovic Jakub Štěpánek

Článek

"Už musíme dokončit jen písemné formality, na všem jsme domluveni," řekl Točickij podle magazínu Sport den za dnem na adresu třiadvacetiletého čerstvého mistra světa. Štěpánek, který v Německu působil jako trojka, byl součástí národního týmu i na olympijských hrách ve Vancouveru a jako jednička se zúčastnil loňského světového šampionátu.

V Petrohradu by se Štěpánek mohl potkat teoreticky s útočníkem Petrem Čajánkem a také s koučem Václavem Sýkorou, který by se měl stát asistentem hlavního trenéra. O oba Čechy má klub zájem, ale jejich angažování není smluvně domluvené. Stejně jako ve Štěpánkově případě. Petrohrad rovněž usiluje o prodloužení kontraktu s útočníkem Maximem Sušinským, který v uplynulé sezóně vytvořil nejlepší útok KHL spolu s Petrem Čajánkem a Alexejem Jašinem.

Reklama

Související témata: