Hlavní obsah

Vítkovice získaly brankáře Pruska, Štěpánek míří do Petrohradu

OSTRAVA

Bývalý reprezentační gólman Martin Prusek se po angažmá v Dinamu Riga vrací do Vítkovic, kde dnes podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Dohodou se čtyřiatřicetiletým brankářem se úřadující vicemistr hokejové extraligy pojistil před chystaným odchodem reprezentanta Jakuba Štěpánka, jenž má namířeno do Petrohradu.

Foto: www.khl.ru

Martin Prusek se vrací z Dynama Riga do Vítkovic.

Článek

"Martin je brankář se zkušenostmi z NHL a KHL a měl by nahradit Jakuba Štěpánka, který odchází do Petrohradu," uvedl pro oficiální internetový server vítkovického klubu prezident František Černík.

Prusek ve Vítkovicích s velkým hokejem začínal, do ostravského klubu se v kariéře vrací už potřetí. Uplynulé dvě sezony působil v týmech Kontinentální hokejové ligy Spartaku Moskva a Dinamu Riga. Dříve si zachytal i v NHL, za Columbus a Ottawu nasbíral 57 startů.

"Ve hře byly i jiné nabídky, ale Martina to nejvíc táhlo domů. Chce být s rodinou," řekl ČTK hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší. Zkušený gólman, kterého v závěru sezony stihly zdravotní problémy spojené s dehydratací a únavou organismu, je podle něj zdravotně zcela v pořádku. "Nebylo to nic vážného. I testy vyloučily nějaké další komplikace," podotkl Vůjtek.

Mistr světa z Norska v roce 1999 zastoupí ve Vítkovicích člena letošního zlatého celku ze šampionátu v Německu Štěpánka, který dolaďuje podmínky svého přestupu do Petrohradu. Generální manažer ruského klubu Andrej Točickij opět potvrdil, že jednání se blíží závěrečné dohodě. "Je to pořád v jednání. Nic podepsáno zatím ale není," uvedl Vůjtek.

Reklama

Související témata: