Hlavní obsah

Hokejový brankář Falter bude chytat v Kladně

KLADNO

Hokejový brankář Martin Falter se po šesti letech v zahraničí vrací do Česka a stal se novou posilou Kladna. Šestadvacetiletý odchovanec Vítkovic, který chytal necelých šest sezon ve slovenské extralize a naposledy působil v KHL v Nižném Novgorodu, uzavřel s týmem Geus Okna smlouvu na rok s dvouletou opcí. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: www.khl.ru

Hokejový brankář Martin Falter

Článek

"Pro Kladno jsme nemohli na hráčském trhu sehnat kvalitnějšího gólmana. Je to mladý, perspektivní kluk, který už má ale něco odchytáno," řekl serveru výkonný ředitel kladenského klubu Milan Volf.

Falter má na kontě 17 zápasů v extralize v dresu Vítkovic. V roce 2004 zamířil do Košic, odkud odešel ještě v rozehrané sezoně do Liptovského Mikuláše. Odtud loni přestoupil do Skalice a na konci listopadu zamířil do Nižného Novgorodu, kde dostal šanci jen v šesti zápasech.

Po odchodu Miroslava Kopřivy do Slavie vytvoří Falter dvojici s Lukášem Cikánkem, který byl v závěru uplynulé sezony v Kladně jedničkou. "Jsou to oba vynikající gólmani a věříme, že si budou rozumět. Cikánka bereme po loňských skvělých výkonech jako jedničku, ale ve Faltrovi bude mít velkou konkurenci," dodal Volf.

Reklama

Související témata: