Hlavní obsah

Filc odmítl nabídku Pardubic, mistr dál hledá nového trenéra

PARDUBICE

Stále bez hlavního trenéra je úřadující mistr české hokejové extraligy HC Eaton Pardubice. Po odchodu Václava Sýkory, který po vyhraném finále nad Vítkovicemi vypověděl stávající kontrakt, hledají Východočeši nového vládce střídačky. A rozhlížejí se i v zahraničí - naposledy nevyšly námluvy s bývalým koučem slovenské reprezentace Jánem Filcem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ján Filc

Článek

"Jednal jsem s generálním manažerem pardubického týmu panem Kusým, ale po zvážení všech okolností jsem se rozhodl nabídku nevyužít. Sehrál v tom roli i rozhovor s prezidentem slovenského svazu Jurajem Širokým," přiznal Filc slovenské agentuře SITA.

Sedmapadesátiletý hokejový odborník totiž působí ve výkonném výboru Slovenského svazu ledního hokeje (SZLH) a zodpovídá za trenérsko-metodický úsek a slovenské reprezentace.

"Cítím jako povinnost dokončit některé záležitosti týkající se slovenských reprezentací, které jsem se už dříve zavázal dokončit. Navíc rozjíždíme od nového školního roku projekt soukromé sportovní akademie v Piešťanech," pokračoval.

Ján Filc dovedl slovenský hokej k jeho největším úspěchům. Byl u titulu mistrů světa z roku 2002 a letos ve Vancouveru dosáhl tým pod jeho vedením na čtvrtou příčku na olympijských hrách.

Reklama

Související témata: