Hlavní obsah

Hokejový Litvínov trápí střevní chřipka

PRAHA

V programu 11. kola hokejové extraligy bude chybět utkání mezi Litvínovem a pražskou Slavií kvůli rozsáhlému onemocnění střevní chřipkou v mužstvu domácích. Na ranním tréninku Severočechů se sešlo údajně jen osm hráčů a klub proto požádal o přeložení duelu, náhradním termínem je úterý 21. října. Dalších šest zápasů extraligy se uskuteční podle plánu.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hokejisté Litvínova (ve světlém) dnes k utkání extraligy pro nemoc nenastoupí

Článek

Litvínovští hráči měli střevní problémy či vysoké teploty již v průběhu tohoto týdne, dnes ale vše podle trenéra Františka Výborného vyvrcholilo. "V minulých dnech jsme tomu nepřikládali důležitost, ale dnes se to nahromadilo. Proto jsme požádali o přeložení," přiznal Výborný.

Zda se zdravotní problémy litvínovských hráčů do dalšího nedělního utkání zlepší, zatím nikdo netuší. "Další zápas bychom ale neradi překládali. Už takhle nás v říjnu mělo čekat jedenáct utkání a navíc ani nejsou volné termíny," podotkl kouč Severočechů.

Slavii zpráva o tom, že k zápasu nemusí jezdit, zastihla v průběhu ranního rozbruslení. Trenéři Vladimír Růžička a Jiří Kalous tak místo zápasu naordinovali svým svěřencům klasický trénink. "Museli jsme reagovat rychle, a protože hrajeme v neděli, přešli jsme na klasický model přípravy," uvedl obchodní manažer úřadujícího mistra Ladislav Blažek.

Lídr proti poslednímu

Zápas Pardubic s Českými Budějovicemi svede proti sobě lídra soutěže s týmem z opačného pólu tabulky. "Chceme předvést svůj hokej, rozhodnout pokud možno již v první třetině," tvrdil kouč Miloš Říha. Jihočeským probuzením proti Litvínovu se příliš nezaobírá. "Na naší straně je přece jen mnohem větší kvalita kádru," připomněl. Na marodce je s otřesem mozku pouze obránce Zábranský.

České Budějovice by rády navázaly na první soutěžní výhru, jsou si však vědomy, že to nebude lehké. "Rádi bychom věřili, že se nám podařilo zastavit černou sérii," přál si asistent trenéra Vladimír Caldr. Mimo hru jsou stále Gýna, Bartoš, Štrba a Rachůnek. Zda se do branky postaví Kučera, jenž vychytal první výhru, nebo Hudáček, Jihočeši tají. "Na 90 procent jsme rozhodnuti, ale necháme si to pro sebe," dodal Caldr.

Bokroš se dočká vytoužené Sparty

Sparta přivítá v souboji o druhé místo Zlín a bude si hledět první formace soupeře, kterou vede loňská akvizice Pražanů Petr Leška. "Ale nebezpečný je třeba i Barinka. Musíme si dát pozor na rychlé protiútoky Zlína i přesilové hry," upozornil asistent sparťanského trenéra Kamil Konečný na sílu soupeře. Ke zraněným Šrekovi, Richtrovi, Ujčíkovi a Havelkovi se přiřadil po úterním utkání útočník Paroulek, jenž bude se svalovými problémy mimo hru až tři týdny.

Hokejisté Zlína získali v posledních čtyřech kolech deset bodů. "Cítím v týmu herní pohodu, kterou bychom chtěli zužitkovat v pokračování úspěšné série," uvedl trenér Ernest Bokroš, který se na zápas se Spartou nesmírně těší. "Hned po rozlosování extraligy jsem hledal, kdy narazíme na Spartu. Hlavně proto, že ji trénuje můj velmi dobrý přítel Alois Hadamczik, s nímž v extralize poprvé změřím trenérsky síly," dodal Bokroš.

Král připraven hrát

Událostí týdne v Třinci je bezesporu návrat uzdraveného útočníka Krále do sestavy, připraven je Meluzín a brzy už do hry zasáhne i dlouhodobě zraněný Martynek. Na marodce jsou naopak stále Malinský, Lakosil a Horčička. Úlohy brankářské jedničky se zhostí mladík Schwarz. "Liberci, byť se v létě výrazně posílil, to letos zatím nejde. Nemůžeme si ale dovolit jej podcenit," řekl kouč Pavel Marek.

Liberec by konečně rád zabral, trenér Josef Jandač má až na beka Jiruše k dispozici kompletní kádr. "Z Třince se body většinou nevozí, ale my si tam pro ně jedeme. Už jsme jich sami rozdali až dost," dodal liberecký kouč na vysvětlenou.

Vítkovice chtějí bodovat i na Kladně

Kladno přivítá Vítkovice. "Potřebujeme bodovat, abychom si udrželi v tabulce kontakt s ostatními. Na Vítkovice si ale musíme dát pozor, vždyť oni vždy venku bodovali," varoval trenér Zdeněk Müller. V sestavě Středočechů dojde k velkým změnám. Poprvé nastoupí uzdravený kapitán Zajíc a Lažo, naopak odpočívat budou Kruliš a Klimt. Mimo hru jsou poté stále Špelda, Chatrnúch, Havel a nejistý je i start Čecha.

Vítkovice míří na Kladno pro body, které jim v úterní dohrávce uzmula Sparta. "Musíme je získat zpět, ale samozřejmě by bylo naivní si myslet, že Kladno nám je dá jen tak zadarmo. Bude to dřina, ale venku letos pravidelně bodujeme a nechceme z toho slevit," řekl trenér Ladislav Svozil. Zraněný je nadále trojlístek Vala, Krayzel, Jurečka, uzdravil se Seman.

Vsetín si na Plzeň věří

Výkonnostní výkyvy sužují Vsetín. Valaši věří, že po dvou porážkách zase zaberou. "Soupeř se letos zřejmě trochu odchýlil od svého tradičního stylu a jeho obrana je podle mého názoru určitě zranitelná. Doufám, že hráče správně naladíme a hlavně pozvedneme psychicky," řekl trenér Zdislav Tabara. Otazník visí nad útočníkem Kovářem, i když už začal s tréninkem.

Plzeňští trenéři mají i nadále problémy se složením obrany. Na marodku k Posmykovi, jenž už trénuje, přibyli Dobroň a Cartelli. Jejich místa však zaujmou vracející se Výborný a Nedoma. "Vypomůže nám i Jindřich," doplnil k defenzivě trenér Rostislav Čada, který nemůže stále počítat ani s útočníky Hurtajem a Vostřákem. "Na zranění se ale nechceme vymlouvat," podotkl Čada.

V brance Varů poprvé Franěk

Hokejisté Karlových Varů by rádi již konečně navázali v domácím prostředí na výkony z cizích hřišť a šanci budou mít proti Znojmu. Pomoci by jim měl i brankář Petr Franěk, jehož čeká letošní premiéra. "Nechceme vše stavět na jednom hráči, ale Petr je vynikající brankář. Kdyby chytal v loňské formě, nebylo by to špatné," podotkl kouč Miloslav Hořava, jemuž bude chybět jen Krajíček.

Znojemští zápolí s rozsáhlou marodkou. Vedle dlouhodobě zraněného Tomana podstoupil začátkem týdne operaci kolenních vazů další obránce Kudělka, jenž bude nejméně do Vánoc mimo hru. Kanonýr Uram po zranění začal teprve posilovat na kole. "Mohu s ním počítat nejdříve za dva týdny. Musím přiznat, že nám hodně chybí, neboť se dostal do výborné střelecké formy," poznamenal trenér Pavel Pazourek.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín