Hlavní obsah

Jandač: Nechtěl jsem kroužit jako sup nad extraligou a čekat

Na konci právě uplynulé sezóny slavil asistent trenéra národního týmu Josef Jandač společně s reprezentanty zlato z mistrovství světa. Po sezóně měl rozjet svou práci v Kyjevě, nováčkovi KHL. Tamní soutěž však nakonec ukrajinský celek vyloučila a Jandač se rozhodl kývnout na nabídku extraligového mistra z Pardubic. "Těší mě rychlá dohoda," ocenil mimo jiné Jandač.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Nový trenér Pardubic Josef Jandač

Článek

Na postu kouče úřadujícího extraligového šampióna nahrazujete Václava Sýkoru, jenž míří na pozici asistenta do Petrohradu. Jak se zrodilo vaše pardubické angažmá?

Pardubice se mně ozvaly už ve chvíli, kdy se objevily nejasnosti ohledně působení Kyjeva v KHL. Já byl sice dlouho ukrajinskou stranou ujišťován, že závazkům dostojí a soutěž hrát bude, ale před týdnem klub vyloučili a pardubický manažer Kusý mi jen zopakoval nabídku.

Váhal jste nad ní vůbec?

Věděl jsem, že už není moc času. Pardubice potřebovaly trenéra a já se nechtěl dostat do pozice supa, který krouží nad extraligou a čeká, který z kolegů jako první padne. Těší mě rychlá dohoda, po dvou letech v roli asistenta u národního týmu a zlaté tečce na letošním mistrovství světa v Německu mám velkou chuť zase trénovat klub. Nechci ale mluvit o nějakých výzvách. Budu se jen snažit dělat co nejlépe práci, která mě baví, a dám jí veškerou svou energii, to můžu slíbit.

Proč jste se ale upsal jen na rok?

Nemám ve zvyku uzavírat dlouhodobé smlouvy. V minulosti jsem i v Liberci či Budějovicích podepsal jen na rok a nakonec z toho byly třeba tři sezóny. Když to bude v Pardubicích fungovat, není nic složitého dohodnout pokračování. V opačném případě se lze rychle rozejít.

Kdy převezmete mužstvo?

Až 26. července, kdy půjdeme na led. Poslední týden suché přípravy teď dokončí asistent Votruba, který mě ubezpečil, že to chce se mnou dělat a že nemá ambici být hlavním trenérem, což pro mě bylo hodně důležité pro nastolení dobré atmosféry.

Pardubicím však odešly do ciziny klíčové opory, gólman Hašek i kanonýr Sýkora. Není to těžká rána pro ambice obhájce titulu?

Laťka je titulem nastavená hodně vysoko a nebude snadné na úspěšnou sezónu navázat. Za klubem stojí i největší základna fanoušků s velikým výsledkovým očekáváním, ale kdybych měl s těmi odchody problém, tak bych do toho asi nelezl. Věřím i slibu manažera, že tým o jednoho obránce i útočníka doplní, některá jména už mezi námi padají.

Reklama

Související témata: