Hlavní obsah

Hokejisté Plzně otočili zápas se Spartou

PLZEŇ

Tři branky ve třetí třetině posunuly hokejisty Plzně k vítězství v předehrávaném utkání 12. extraligového kola nad pražskou Spartou 4:2. Hosté tak nevyužili šanci alespoň na den se dotáhnout na vedoucí tým soutěže Pardubice.

Článek

Sparťanskému obránci Josefu Řezníčkovi se zároveň nevydařil návrat do svého bývalého působiště. V předešlých letech totiž patřil k pilířům obrany Plzně.

Oba týmy nastoupily k zápasu po krátkém odpočinku. Spartu dělilo od konce pátečního duelu necelých 20 hodin, domácí část noci strávili cestou ze Vsetína. Únava se na kvalitě hry projevila, lépe však začali hosté. Ve třetí minutě sice přišli o dalšího obránce, když se zranil Jan Hanzlík, ale o několik vteřin později se již ujali vedení. Bartu překonal Vondráček, jenž ve druhém útoku nahradil dalšího čerstvého rekonvalescenta Kratěnu.

Plzeňský brankář byl pak ústřední postavou duelu. V rozmezí čtyř minut zlikvidoval tři samostatné nájezdy sparťanů a jen jemu mohou Plzeňští děkovat, že nedopadli jako v předešlém kole Zlín. Bartův protějšek Bříza si sice postupně připisoval jeden zásah za druhým, ale většina střel byla z kategorie propagačních.

Hosté dokonale zvládli nástup i do druhé třetiny. Již po 61 sekundách si před Bartu najel zcela volný Procházka a trefil se přesně pod horní tyčku. Kouč Plzně Čada se snažil změnit obraz hry stažením sestavy na tři pětky, ale moc se mu to nedařilo. Přesto se jeho svěřencům podařilo snížit, když neúnavný Matějovský nejprve několikrát prověřil strážce soupeřovy svatyně, aby nakonec Břízovi prošel puk mezi bruslemi. Domácí ožili, zatlačili soupeře do defenzivy, ale jen nakrátko.

Snaha vyrovnat se Západočechům nedala upřít. Dlouho však naráželi na výborného Břízu, ale zuby si na něm vylámali Sedlák i Straka. Proti pokusu Adamského však už neměl šanci a duel se zdramatizoval. Plzni narostla křídla, Sparta se dostala do útlumu. Kouč Hadamczik se snažil své svěřence vyburcovat k větší aktivitě i v oddechovém čase, ale nepodařilo se mu to. Výsledkem byly dva góly Straky, jež posunuly domácí ke třem bodům.

Plzeň - Sparta 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. Matějovský, 48. Adamský (Matějovský, M. Dvořák), 52. J. Straka (D. Pospíšil, Andrašovský), 54. J. Straka - 4. Vondráček (Broš), 22. L. Procházka (Marek, Ton). Rozhodčí: Venglář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8. Bez využití. Diváci: 4745.
Plzeň: Barta - Nedoma, Vobořil, Jiří Hanzlík, Výborný, Dobrovolný, Jindřich - Andrašovský, J. Straka, D. Pospíšil - Vostřák, Krátoška, Sedlák - M. Dvořák, Švík, Matějovský - Důras, Bílek, Adamský. Trenéři: Čada a Přerost.
Sparta: Bříza - L. Procházka, Srdínko, Výtisk, Řezníček, R. Míka, Jan Hanzlík (4. J. Kasík) - Ton, Marek, Tomajko - Vondráček, Broš, Špilár - D. Vrbata, Šimíček, Šindel. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: