Hlavní obsah

Francouzský hokejista Sacha Treille si to rozmyslel, za Vítkovice hrát nebude

OSTRAVA

Francouzský hokejista Sacha Treille ve Vítkovicích působit nakonec nebude. Dvaadvacetiletý reprezentační útočník si angažmá v ostravském celku rozmyslel a nakonec dal přednost jiné zahraniční nabídce. V kádru vicemistra by ho mohl zastoupit slovenský forvard Juraj Sýkora.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Účastník letošního šampionátu v Německu měl ve Vítkovicích nahradit bratra Yorricka, který v létě zamířil do Sparty, ale Vítkovicím dal nakonec košem.

"Sacha Treille měl v přípravě ukázat, co umí, a přesvědčit trenéry a vedení klubu o svých kvalitách, bohužel dal přednost jinému angažmá a podepsal smlouvu ve Francii," řekl pro oficiální vítkovický web prezident klubu František Černík.

Do týmu trenéra Mojmíra Trličíka by místo francouzského hráče mohl přijít košický útočník Juraj Sýkora, který v uplynulé sezóně společně s jinou vítkovickou posilou Peterem Húževkou vybojoval slovenský titul.

"Sýkora se k týmu připojí až na soustředění v Tatrách, kam celý tým v pondělí odcestoval. O jeho případném angažmá se rozhodne v nejbližších dnech," uvedl Černík.

Šestadvacetiletý Sýkora, který dlouhé roky oblékal dres Slovanu Bratislava, strávil na východě Slovenska poslední dvě sezóny. V té minulé si připsal 11 gólů a 16 asistencí.

Reklama

Související témata: