Hlavní obsah

Hokejový obránce Kaberle posílí mistrovské Pardubice

PARDUBICE

Obránce František Kaberle mění působiště. Příští sezónu hokejové extraligy stráví v dresu Pardubic, loni hrál za Kladno. Mistrovský tým si od šestatřicetiletého beka slibuje, že pomůže týmu nejen herně, ale i s výchovou mladších hráčů.

Foto: Petr Horník, Právo

František Kaberle ještě v dresu Kladna

Článek

Pardubice mají v týmu řadu mladých hráčů, mezi osmi beky jsou tři hráči do 23 let. Generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý věří, že se od Kaberleho hodně naučí. "Není nic lepšího než nastupovat a hrát vedle takové osobnosti. Pro hráče je to obrovská škola a zkušenost," uvedl Kusý s tím, že zná obránce dvacet let a byl to vždy jeden z nejlepších beků v Česku.

Starší z bratrské dvojice a syn někdejšího slavného obránce Františka Kaberleho odehrál v uplynulé sezoně za Kladno, kam se vrátil ze zámořské NHL, včetně skupiny o udržení 64 utkání a připsal si 21 bodů za čtyři branky a 17 finálních přihrávek.

V NHL má pětinásobný mistr světa Kaberle za devět odehraných sezon na kontě 523 duelů v dresech Los Angeles, Atlanty a naposledy Caroliny. V play off přidal dalších 32 startů a dohromady nasbíral 207 bodů díky 33 přesným zásahům a 174 asistencím. V roce 2006 dobyl s Hurricanes Stanleyův pohár.

Reklama

Související témata: