Hlavní obsah

Kaberle patří Pardubicím. Na Kladně nemohl podepsat z principu

Možná překvapivé. Ano, ale tak to chodí i v hokeji. František Kaberle, pětinásobný mistr světa a majitel vítězného prstenu, který dostávají jen vítězové Stanley Cupu, se na rok upsal Pardubicím. Rodák z Kladna, který hrál v české lize vždy jen za domovský klub, odchází na východ Čech.

Foto: www.hcrabatkladno.cz

František Kaberle ještě v dresu Kladna.

Článek

Jdete do Pardubic, proč? Na Kladně jsem nemohl prostě podepsat.

Mistr vám nabídl lepší podmínky? Hned po sezóně mi volal Zbyněk Kusý, manažer Pardubic. Řekl jsem mu, že si vážím nabídky, ale že chci hrát za Kladno, tak jsme se dohodli. Jenže když jsem se vrátil z dovolené, bylo vše jinak. Kladno mělo finanční problémy. Pan Kusý se mi znovu ozval, jestli se něco nezměnilo, potom jsme se domluvili.

Kladno nabídlo méně lukrativní podmínky? Byly horší, ale já chtěl zůstat doma. Když ale přišla druhá nabídka, tak tu jsem nemohl z principu podepsat. Šlo by o devalvaci ostatních.

Jak reagovali na Kladně? S panem Volfem (výkonný ředitel klubu) jsme se rozešli v dobrém, že uvidíme po sezoně. Rád bych se vrátil a ukončil kariéru na Kladně.

Co vám řekl bratr Tomáš a táta? Souhlasí se mnou, ale mluvit jsem si do toho od nich nenechal.

Není táta zklamaný? Možná mu to je líto, mně také, ale já to nemohl na Kladně podepsat.

Měl jste i jiné možnosti odchodu? Ozvaly se kluby z extraligy, ale také ze zahraničí.

Rusko? To ani ne. Ale bylo zde Švédsko, Finsko, Švýcarsko.

Pardubice budou obhajovat titul, vyhrajete ho s nimi opět? Rozhodně (smích). Vím, že tlak bude veliký. Pardubice jsou ale specifické. Dokáží vyhrát titul, ale další sezonu jim to moc nejde, takže uvidíme.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice