Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic přešli ze sucha na led, trénovalo 30 hráčů

OSTRAVA

S třicetičlenným kádrem dnes zahájili přípravu na ledě hokejisté Vítkovic, kteří budou v nadcházející sezoně obhajovat stříbrné medaile. Novému trenérovi Mojmíru Trličíkovi scházela z nových posil na ledě ještě staronová brankářská jednička Martin Prusek, zato už trénoval šestadvacetiletý slovenský útočník Juraj Sýkora, jenž má do Ostravy namířeno z Košic.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovičtí hokejisté

Článek

Kádr úřadujícího vicemistra prošel během letní přestávky velkými změnami. Hráče, jimž končily smlouvy si z valné části rozebrala konkurence: Slavia přetáhla obránce Petra Kuboše s útočníky Juraje Štefankou a Lukášem Krenželokem, Brno zase beka Richarda Stehlíka a útočníka Radima Hrušku.

Hostování skončilo zadákovi Vladimír Sičákovi, bez smlouvy je i jiný obránce Petr Jurečka, francouzský reprezentant Yorick Treille se upsal Spartě a mistr světa z Německa Marek Kvapil zase Dinamu Minsk. Pryč míří i reprezentační brankář Jakub Štěpánek, který v pátek odlétá do nového angažmá v ruském Petrohradu.

Do volných políček si kouč Mojmír Trličík zatím mohl dopsat zkušeného gólmana Martina Pruska (Riga), defenzivní řady doplní Martin Dudáš (Cracovia Krakov), Petr Punčochář (Litvínov) a Ctirad Ovčačík (konec hostování v Brně) a do útoku klub získal slovenské útočníky Petera Húževku (Košice) s Romanem Tomasem (Třinec). O smlouvu bojuje Petr Pohl, jenž loni působil ve finské Lappeenrantě.

Nejčerstvějším úlovkem modrobílých je košický útočník Sýkora, který se může honosit pěti slovenskými tituly. "Narychlo jsme ho angažovali už na soustředění v Tatrách, teď se to ještě formálně dořešuje, ale už trénoval," řekl ČTK kouč Trličík, jenž po minulé sezoně ve funkci nahradil Aloise Hadamczika.

Kádr podle něj zatím není v definitivní podobě. Trličíkovi by se hodila minimálně ještě jednu posila. "Určitě bychom ještě přivítali jednoho nadprůměrného extraligového obránce," připustil. Těsně po sezoně Vítkovice zvažovaly na zkoušku příchod hokejistů ze zámoří, ale momentálně tato možnost padá. "Teď prozatím budeme trénovat v tomto složení. Uvidíme, jakou výkonnost stávající kádr bude mít a podle toho budeme případně reagovat dále," doplnil Trličík s tím, že první zúžení kádru má v plánu v polovině srpna.

První přípravný zápas si Vítkovice zahrají příští pátek doma proti Nitře. Kromě startů v domácím Tipsport Cupu je prověří také reprezentační výběr Francie do 23 let nebo národní tým Jižní Koreje.

Reklama

Související témata: