Hlavní obsah

Hokejisty Plzně posílili kanadští obránci Slaney a St. Pierre

PLZEŇ

Kanadští hokejoví obránci John Slaney a Nicolas St. Pierre se stali novými posilami Plzně. Osmatřicetiletý Slaney přichází do týmu Indiánů po dvouletém působení ve Frankfurtu nad Mohanem v nejvyšší německé lize a o třináct let mladší St. Pierre prošel v nižších zámořských soutěžích v uplynulé sezoně týmy Reading Royals a Gwinnett Gladiators v ECHL i Syracuse Crunch a Norfolk Admirals v AHL.

Foto: Petr Eret, ČTK

Hokejisté Plzně

Článek

"Trend angažování hráčů ze zámoří se ukázal jako životaschopný a jazyková bariéra nebyla překážkou," řekl oficiálním internetovým stránkám plzeňského klubu jeho sportovní ředitel Milan Tichý. Plzeň se stala průkopníkem příchodu zámořských posil do extraligových klubů v uplynulé sezoně, když se jí v létě vydařilo angažování tři Kanaďanů.

Všichni po roce klub opustili. Zadák Doug O´Brien přestoupil do Sparty, útočník Mark Bomersback získal angažmá v KHL v Novokuzněcku a Tyler Scofield odešel do rakouského Klagenfurtu.

Slaney před působením ve Frankfurtu, který kvůli finančním potížím nezískal licenci na působení v DEL, strávil rok ve stejné soutěži v Kolíně nad Rýnem. Za svou kariéru sehrál v NHL 268 zápasů za Washington, Colorado, Los Angeles, Phoenix, Nashville, Pittsburgh a Philadelphii. Připsal si 91 bodů za 22 branek a 69 asistencí.

V Pittsburghu se v sezoně 1999/2000 potkal i s plzeňským kapitánem a šéfem klubu Martinem Strakou. Převážně ale v zámoří působil Slaney v nižší AHL, kde si připsal v 631 duelech 519 kanadských bodů.

St. Pierre strávil čtyři sezony v týmu Colgate University v NCAA a až v sezoně 2008/09 okusil AHL v dresu Syracuse. Na angažmá do Evropy se vydá poprvé.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec