Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi začali přípravu zatím bez Kanaďanů

MLADÁ BOLESLAV

Se čtyřiadvaceti hráči začali dnes přípravu na ledě na nový ročník extraligy hokejisté Mladé Boleslavi. Bruslařský klub, který v minulých dvou sezonách zachraňoval účast v nejvyšší soutěži až v baráži, zatím trénuje bez kanadských posil Darella Haye a Jordana Krestanoviche, později se zapojí také finský zadák Esa Lehikoinen a po zranění slovenský bek Boris Žabka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Mladé Boleslavi

Článek

"Oba Kanaďané přiletí za dva týdny. Stejně tak Lehikoinen. Žabka doléčuje zranění," řekl novinářům po zahájení přípravy generální manažer Mladé Boleslavi Cyril Suk. "V pondělí jsme měli dobrovolný trénink, dnes začala příprava oficiálně. Budeme se připravovat doma a máme v plánu osm přípravných zápasů," doplnil trenér Jan Tlačil, s kterým vede tým staronový mladoboleslavský asistent Leo Gudas.

V přípravě nechybí kromě zámořských akvizic z Lillehammeru (Hay) a z Cortiny (Krestanovich) další nové posily. Bek Jiří Marušák přišel do středočeského klubu z Novokuzněcku, útočník Tomáš Divíšek přestoupil z Brna, na hostování z Plzně získala Mladá Boleslav forvarda Radka Matějovského a z Českých Budějovic byl zapůjčen zadák Petr Macháček.

Klub naopak přestal počítat s dosavadním kapitánem Richardem Králem, odešli i obránci Valdemar Jiruš, Tomáš Frolo a útočník Jiří Ferebauer, kariéru ukončil Michal Sup. Do Zlína přestoupil forvard Tomáš Sýkora, slovenský bek Marcel Šterbák se vrátil do Košic a Jaroslav Kasík zamířil po návratu z hostování ze Sparty do Popradu.

Přehled přípravných zápasů:
Úterý 3. srpna: BK Mladá Boleslav - HC Vrchlabí (17:30),
úterý 10. srpna: BK Mladá Boleslav - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 12. srpna: HC VCES Hradec Králové - BK Mladá Boleslav (18:00, Tipsport Cup),
čtvrtek 19. srpna: HC Geus Okna Kladno - BK Mladá Boleslav (17:30, Tipsport Cup),
úterý 24. srpna: HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav (17:30),
čtvrtek 26. srpna: BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec (17:30, Tipsport Cup),
úterý 31. srpna: BK Mladá Boleslav - HC Geus Okna Kladno (17:30),
úterý 7. září: HC Benzina Litvínov - BK Mladá Boleslav (17:30).

Reklama

Související témata: