Hlavní obsah

Hokejisty Komety Brno posílí útočník mistrů světa Kvapil z Vítkovic

BRNO

Novou posilou hokejistů Komety Brno je pětadvacetiletý vítkovický útočník Marek Kvapil. Mistr světa z letošního roku uzavřel v novém působišti dvouletou smlouvu.

Článek

Kvapil měl přitom po sezóně namířeno do KHL do Dinama Minsk, kde údajně i podepsal kontrakt. Běloruský klub to alespoň už koncem května tvrdil na svých stránkách. Nakonec se však Kvapil s Dinamem nedohodl a dal přednost české extralize.

V Brně se potká s bývalým vítkovickým spoluhráčem Petrem Hubáčkem, s kterým navíc hrál na mistrovství světa v jednom útoku. "O Kvapila jsme hodně usilovali už od konce uplynulé sezóny. Hlavně nás potěšilo, že chtěl do našeho klubu. A když mu nevyšlo zahraniční angažmá, tak jsme se dohodli na podpisu dvouleté smlouvy," řekl ve středu manažer Komety Jaroslav Medlík.

Trpělivě na něj čekali

Ten podotkl, že u všech přestupů je pro vedení klubu podstatné, aby hokejisté chtěli hrát za Kometu. "Trpělivě jsme na Kvapila čekali. A to se nám vyplatilo," dodal Medlík.

Kvapil letos Vítkovicím pomohl k postupu do finále play off extraligy. Uplynulá sezóna se mu mimořádně vydařila. V základní části české nejvyšší soutěže nasbíral v 50 zápasech 41 bodů za 19 branek a 22 asistencí. V play off přidal další tři góly a tři finální přihrávky.

Reklama

Související témata: