Hlavní obsah

Plzeň začala přípravu na ledě, nechyběl kanadský bek St. Pierre

PLZEŇ

Již s kanadským bekem Nicolasem St. Pierrem zahájili přípravu na ledě hokejisté extraligové Plzně. Vítěz základní části minulého ročníku české nejvyšší soutěže čeká ještě na další dvě vyhlédnuté zámořské posily. Během tréninkového období před startem extraligy odehrají Západočeši 11 přípravných duelů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Straka (vlevo) a jeho spoluhráči z Plzně

Článek

Hlavní kouč Marian Jelínek měl dnes na tréninku 28 hráčů, mezi nimiž byl i St. Pierre. Další kanadský bek John Slaney, který se zná s plzeňským lídrem Martinem Strakou ze společného působení v Pittsburghu v NHL, se má k týmu připojit v průběhu příštího týdne. "Stejné je to i s Jaroslavem Modrým, také jeho očekáváme příští týden," řekl ČTK Jelínek.

Západočeši již před několika dny avizovali, že usilují také o zámořskou posilu do útoku. "Jeden útočník by měl přijít, ještě je však brzy říkat konkrétně, o koho půjde," uvedl Jelínek.

O sestavu se bude po zranění prát Kracík, v přípravě jsou i tři hráči z nižších českých soutěží. "Doplnili nás, ale jen pro případ, že by nevyšel záměr s posilami ze zámoří. Šance na jejich setrvání v týmu je malá," dodal kouč.

V nejbližší době čekají Indiány v tréninku základní věci se zaměřením na individuální herní činnosti. "Chci, aby se hráči nějak ukázali a po úvodních dvou přípravných zápasech s Českými Budějovicemi se mohl udělat první řez kádru, který by se týkal tak tří až čtyř hráčů," nastínil své záměry Jelínek.

Po duelech s Jihočechy již Plzni začne letní Tipsport Cup, v němž na úvod přivítá v úterý 10. srpna Chomutov. Dalšími pohárovými soupeři budou pražská Slavia, Litvínov a západočeský rival z Karlových Varů. Vedle toho zamíří Jelínek se svými svěřenci na turnaje do Drážďan a Weisswasseru.

Program přípravných zápasů:
úterý 3. srpna: Plzeň - České Budějovice (17:30),
čtvrtek 5. srpna: České Budějovice - Plzeň (17:30),
úterý 10. srpna: Plzeň - Chomutov (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 12. srpna: Slavia Praha - Plzeň (17:30, Tipsport Cup, Eden),
čtvrtek 19. srpna: Plzeň - Litvínov (17:30, Tipsport Cup),
pátek 20. srpna - neděle 22. srpna: turnaj v Drážďanech,
úterý 24. srpna: Karlovy Vary - Plzeň (18:00, Tipsport Cup),
pátek 3. září: Lausitzer - Plzeň (19:00, turnaj ve Weisswasseru),
sobota 4. září: Polsko - Plzeň (17:00, turnaj ve Weisswasseru).

Reklama

Související témata: