Hlavní obsah

Hlinka na skok ve Spartě. Nevím, jestli zabírám místo, ale motivaci mám

Libor KalousSport.cz

Loni nebyl spokojený se svým konečným účtem. Připsal si ve dvaceti zápasech patnáct bodů. Letos chce host ve sparťanském týmu být více nápomocen. Hokejista Jaroslav Hlinka odehraje čtvrtinu základní části extraligy, poté zamíří opět do Liköpingu. Stejný postup volí i Jan Hlaváč. To vše kvůli švédským daňovým zákonům.

Foto: hcsparta.cz

Jaroslav Hlinka v dresu Sparty

Článek

Loňské angažmá na Spartě nebylo ideální, změnil jste něco před novou sezónou?Nic, nemám důvod nic měnit. Prostě to se stává, že se v hokeji pár zápasů nepovede, to je normální. Všichni si určitě pamatují, že start nebyl úplně optimální. (Sparta z dvaceti utkání jedenáct prohrála pozn. aut.) Mně se nepovedly zápasy na začátku, někomu se nepovede prostředek, nebo konec. Tak to je, nejde pořád hrát dobře. Doufám, že letos to bude z mé strany i ze strany celého mužstva jiné, aby se tým nastartoval.

Jste tady na čtvrtinu soutěže, máte větší motivaci ukázat, že nezabíráte místo hráčům, kteří budou v týmu celou sezónu?Nevím, jestli zabírám místo, ale motivace tu určitě je. Výsledky mohly být lepší, doufám, že letos to bude jiné. Věřím, že až Spartu budeme opouštět, tak bude na špici a všichni budou spokojení.

Mužstvo prošlo před novým ročníkem změnami, kam může dojít?To je těžké hodnotit. Sparta si kladla vždy ty nejvyšší cíle. Sparta bude chtít hrát nahoře, hrát play-off, hrát o titul. To je každý rok stejné.

Na konci října odletíte na sever Evropy, jste mezitím pod kontrolou švédského klubu?(úsměv) Myslím, že ne. Nějak extra se o nás nestarají, vědí, že jsme tady v dobrých rukou. Vědí, že tady máme dobré tréninky a odehrajeme dobré zápasy. Já jsem přesvědčen, že budeme dobře připravení na sezónu ve Švédsku.

Jak náročné je přejít z české extraligy do švédské soutěže?Tím, že tady odehrajeme hodně náročných utkání, tak to tak náročné není. Jsme v zápasovém rytmu, soutěže jsou hodně podobné. Akorát změníme dres, kabinu a jedeme dál.

Reklama

Související témata: