Hlavní obsah

Šlégr a Reichel se loučili. Vyprovodil je i Jágr, Chára a Pálffy

LITVÍNOV

Jeden řídil rolbu i čtyřkolku. Druhý uměl zase vstřelit rozhodující gól, byl mozkem. Oba bavili fanoušky, ti je milovali. Od pátku už budou jen všichni vzpomínat. Robert Reichel, trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz. S ním společně na led naposledy vyjel Jiří Šlégr, mistr světa, olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu. To vše bylo, čas minulý. Oni už nejsou hokejisty. V pátek se v Litvínově rozloučili.

Foto: Petr Horník, Právo

Robert Reichel se loučí s hokejovou kariérou

Článek
Fotogalerie

Vyprodaný stadión Ivana Hlinky viděl v akci i Jágra, Pálffyho, Straku, Cháru, Prospala, Výborného, Dopitu, Pateru, Františka Kaberleho, Tomáše Kaberleho. Růžička s Haškem vše sledovali ze střídačky. „Někdo se nás ptal, proč zápas neuděláme v Praze. My Prahu nepotřebujeme, my máme Litvínov,“ nechal se hned na úvod slyšet Šlégr. Natěšení diváci byli jeho.

Tento večer patřil dvěma hvězdám a jejich týmům. Guma Team vs. Albi Team. Utkání skončilo 11:11. Kvůli remíze se musela zastavit i časomíra. Po nájezdech se radoval ranař Šlégr. „Děkuju, doufám, že budete chodit i na extraligu,“ byl dojatý Reichel, který jako první hráč v utkání vystřelil. Potom se i „popral“ s bratrem Martinem.

Druhý muž večera zase při prvním střídání padl na led, ale vstřelil čtyři góly. Při exhibici je možné vše. „Myslel jsem si, že to bude jednoduchý, příjemný. Ale není,“ přiznal Šlégr, když mluvil k zaplněnému hledišti. To se poté dočkalo i s litvínovským řízným bekem a šikovným forvardem pocty nejvyšší. Čísla dresů 19 a 22 byla vyřazena. V Litvínově je už nikdo nosit nebude.

Poté byly sejmuty dva černé igelity, které odhalily vyvěšené dresy pod střechou stadiónu. Potlesk, který nebral konce až po moment, kdy štafetu převzal Kristián Reichel. Dvanáctiletý syn, nástupce slavného rodu, dal dva góly a popichoval se s Jágrem. „Říkal, že mi nestačí,“ pověděla naděje, která věří, že bude lepší než táta. „Vyhraju Stanley Cup.“

A Jágr? „Není možný, že by nám dal gól, když jsem byl na ledě. Já si hlídal svého obránce,“ vykrucoval se útočník Omsku.  Šlégrovi zase asistoval šedesátiletý táta Jiří Bubla. Nejmladší a nestarší hráči rozlučky. A konec? Reichel i Šlégr společně zazvonili na zvonec. Oni odešli, teď je řada na dalších pokoleních.

Reklama

Související témata: