Hlavní obsah

Plzeň dále sází na zámoří. Příchází útočník Lammers

Spolupráce Plzně a zámořských hokejistů má své další pokračování. Po úspěších v minulé sezóně klub tento trend neopouští. Kontrakt na jeden rok s roční opcí uzavřel kanadský útočník John Lammers. Ten přichází do týmu, který vyhrál loni základní část extraligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Mark Bomersback byl v minulé sezóně velkým přínosem pro Plzeň.

Článek

„Lammers hrál jednu sezónu po boku Marka Bomersbacka. Je to podobný typ a měl by ho v týmu nahradit,“ vysvětlil důvody pro klubový web sportovní ředitel Milan Tichý. V minulém ročníku extraligy se Bomersback stal s Tomášem Vlasákem nejlepším střelcem týmu. Oba si připsali devatenáct branek. K tomu byl Kanaďan zvolen i nejlepším nováčkem ročníku 2009/2010. Stal se tak prvním zámořským držitelem této ceny. Po skončení sezóny ale vyslyšel volání KHL a upsal se Metallurgu Novokuzněck.

"Jsou oživením a nejsou drazí" 

Nyní přichází jeho možný následovník. Proč kluby právě sází na tyto hokejisty? Mají odlišný naturel, jsou oživením a nejsou drazí.

John Lammers byl v roce 2004 draftován ve třetím kole týmem Dallas Stars a byl reprezentantem Kanady do 18 let, za kterou odehrál 7 zápasů s 3 góly. V AHL odehrál 156 zápasů s bilancí 62 bodů za 27 gólů a 35 asistencí. Poslední tým, za který nastoupil, byl Abbotsford Heat (AHL). V ECHL odehrál 70 zápasů a nasbíral 82 bodů. (49 gólů a 33 asistencí).

Již před časem klub angažoval do obrany dva Kanaďany, jde o Johna Slaneyho a Nicolase St. Pierreho. Mužstvo také doplnil americký útočník Nick Johnson.

Reklama